Voluntariat

Cum Poti Deveni Voluntar

CUM POTI DEVENI VOLUNTAR DE CRUCE ROSIE?

 

Descarca formularul de inscriere, completeaza-l si trimite-l la filiala din judetul/sectorul in care locuiesti sau inveti – datele de contact ale acestora se regasesc in pagina Filiale a site-ului nostru.

Dupa ce ai trimis formularul, este bine sa stabilesti o intalnire in care sa afli detalii despre activitatea de voluntariat. Persoana responsabila cu recrutarea voluntarilor din filiala careia te adresezi iti va explica ce ai de facut si veti discuta despre motivatia ta de a face voluntariat si despre asteptarile tale.

Fiecare voluntar de Cruce Rosie participa la cursuri de instruire privind Miscarea si Principiile Fundamentale ale Crucii Rosii si Semilunii Rosii. In functie de abilitatile si preferintele sale, voluntarului nou inscris ii este repartizata o anume activitate pentru care beneficiaza, de asemenea, de instruire. Cursurile sunt gratuite si obligatorii.

Dupa efectuarea primelor cursuri de instruire, te vei putea considera voluntar de Cruce Rosie – unul din marea familie a celor 97 de milioane de voluntari ai Miscarii de Cruce Rosie si Semiluna Rosie din toata lumea – si pregatit sa ajuti oameni din tara/orasul tau.