Voluntariat

Mesajul Ambasadorului Crucii Rosii Romane, Iuliana Tudor

„Experienta alaturi de Crucea Rosie te schimba din momentul in care imbraci vesta inscriptionata cu emblema de Cruce Rosie. A fi voluntar al Crucii Rosii este o responsabilitate, pe care, intr-o masura, ar trebui sa o aiba fiecare dintre noi. Sunt coplesitoare invitatiile la generozitate care vin de pretutindeni, insa, sa nu uitam, la Crucea Rosie poti ajuta si doar prin simpla ta prezenta – asa ca va invit pe toti sa fiti alaturi de Cruce Rosie Romana. Este o sansa pentru fiecare dintre noi de a fi un Om mai bun.”
ambasador crucea rosie

Implica-te! Fii voluntar de Cruce Rosie!

  • Vrei sa faci ceva deosebit cu viata ta?
  • Vrei sa faci ceva cu adevarat folositor lumii in care traiesti?
  • Vrei sa oferi o clipa din timpul tau liber celor nefericiti? Daca raspunsul tau este da, da si DA, atunci trebuie sa te implici acum! Alatura-te unei familii de peste 6 000 de voluntari de Cruce Rosie din Romania.
  • Ai oportunitatea acum sa faci ceva pentru tine si pentru cei de langa tine! Poti sa ajuti un batran sa zambeasca din nou, sa dai speranta unui copil prins in „ghiarele” saraciei, sa ajuti o familie de sinistrati sa-si refaca gospodaria, sa ajuti un bolnav sa-si recapete sanatatea.
  • Fa si tu ceea ce noi facem fara intrerupere din anul 1876! Alatura-te visului comun al inaintasilor nostri.


„…Daca asteptam sa traim intr-o lume mai buna, trebuie sa contribuim la crearea ei. Pentru a fi schimbarea pe care ne-o dorim in lume.” (Mahatma Ghandi).


Definitie

Conform legii romane Voluntariatul este activitatea de interes public desfasurata din proprie initiativa de orice persoana fizica, in folosul altora, fara a primi o contraprestaţie materiala.
Activitatea de voluntariat este reglementata in Romania prin Legea 195/2001.

 

Voluntariatul in cadrul Miscarii de Cruce Rosie si Semiluna Rosie este o activitate:

  • motivata de consimtamantul liber al persoanei care voluntariaza si nu de dorinta unui castig financiar sau material sau de presiuni externe de natura sociala, economica sau politica;
  • desfasurata in beneficiul categoriilor si comunitaţilor vulnerabile si in concordanţa cu Principiile Fundamentale ale Miscarii Internaţionale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie;
  • organizata de reprezentanti recunoscuţi ai Societatii Nationale de Cruce Rosie.