Ziua Internationala a Miscarii de Cruce Rosie si Semiluna Rosie

In fiecare an, la nivel mondial, Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie sprijina peste 160 de milioane de persoane, prin intermediul retelei sale globale de aproximativ 17 milioane de voluntari si 450 000 de angajati.

Cele 190 de Societati Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie existente la nivel mondial, salveaza vietile a milioane de oameni aflati in situatie de conflict, afectati de criza sau de dezastre naturale.

La noi in tara, Societatea Nationala de Cruce Rosie, asigura asistenta umanitara pentru 240 000 de persoane , sprijinind astfel comunitatile sa fie mai sigure si mai puternice, prin implementarea a divese programe adaptate nevoilor locale.

De la programe sociale, campanii de educatie pentru sanatate si prim ajutor la pregatirea si interventia in situatii de urgenta, Cruce Rosie Româna ofera sprijin umanitar prin devotamentul si implicarea celor 5500 de voluntari ai sai. Acestia lucreaza in toate comunitatile cu responsabilitate si daruire, oferindu-si timpul, energia si devotamentul atat de importante pentru indeplinirea misiunii organizatiei.

“Ziua Internationala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii, 8 Mai, este oportunitatea perfecta de recunoastere a contributiei si rezultatelor obtinute de milioanele de voluntari si de angajatii din intreaga lume, care ajuta la indeplinirea obiectivelor umanitare in fiecare zi oriunde in lume” a declarant Ioan Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Rosii Române.

In ziua de 8 Mai celebram curajul si rezultatele voluntarilor si angajatilor, ale caror servicii menite sa schimbe mentalitati si sa salveze vieti omenesti asigura mentinerea angajamentului nostru fata de umanitate in fiecare zi. Suntem locali si internationali, independenti si neutri, si suntem peste tot pentru oricine.

Ultimele stiri