Webinare educative gratuite pentru sanatatea dintilor copiilor

Crucea Rosie Romana și Asociatia Nationala de Stomatologie Pediatrica din Romania, cu sprijinul Colgate Romania, lanseaza o serie de webinare educative gratuite pentru sanatatea dintilor copiilor. Proiectul face parte din Programul Scolar Colgate, campania „Zambeste pentru viitor”.
Webinarele sunt sustinute de medici stomatologi pediatri si ortodonti.

Programul celor 5 webinare:

  • 4 octombrie 2021

Dr. Arina Vinereanu, Medic primar stomatolog, Doctor in Stiinte Medicale
Secretar General al Asociatiei Nationale de Stomatologie Pediatrica din Romania  
TEMA: Copilul tau merita un zambet sanatos. Reguli generale de igiena orala

  • 18 octombrie 2021

Dr. Raluca Georgescu, Medic rezident Stomatologie Pediatrica
TEMA: Igiena dentara. Provocari si solutii pentru parinti

  • 1 noiembrie 2021

Dr. Raluca Vacaru, Medic specialist Stomatologie Pediatrica, doctorand, Asistent Universitar
TEMA: Copii fara carii. Preventia in cabinetul stomatologic

  • 15 noiembrie 2021

Dr. Mircea Georgescu, Medic specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala
TEMA: Aparatul dentar la copii

  • 29 noiembrie 2021

Dr. Silvia Per, Medic rezident Stomatologie Pediatrica, Doctor in Stiinte Medicale
TEMA: Stomatologul, cel mai bun prieten al copilului

Webinarele pot fi urmarite pe site-ul www.programscolarcolgate.ro. Dupa fiecare webinar, parintii pot sta de vorba cu specialistii stomatologi pediatri pe grupul de Facebook „Dinti si parinti”. Acolo, medicii le vor raspunde la tot ceea ce ii intereseaza in cadrul sesiunilor de Intrebari si Raspunsuri.
„Continuam si anul acesta sa ne apropiem de familii si de parinti, incurajandu-i sa actioneze ca primii responsabili de sanatatea orala a copiilor. In conditiile in care acum, mai mult ca oricand, social media reprezinta sursa principala de informare inclusiv in ceea ce priveste sanatatea orala este de datoria noastra, a stomatologilor pediatri, sa ne asiguram ca informatia este disponibila publicului in forma corecta si actualizata pe baza cercetarilor stiintifice de ultima ora. In acest scop, am creat alaturi de Crucea Rosie Romana si cu suportul Colgate Romania grupul de Facebook , unde parintii se pot inscrie si pot participa la intalniri virtuale cu medici specialisti pedodonti. Am pregatit o serie de webinare pe teme pe care noi le consideram de interes pentru parinti – vorbim, de exemplu, despre concentratia recomandata a fluorului in pastele de dinti sau despre preventia cariei pe durata tratamentului ortodontic. Ii invitam pe parinti sa urmareasca aceste webinare si sa ne adreseze intrebari si sugestii pentru intalniri viitoare astfel incat sa ne ajute sa le fim de folos si sa contribuim impreuna, parinti si medici, la construirea unor zambete sanatoase si fericite pentru copiii nostri”, spune dr. Arina Vinereanu, medic primar stomatolog, Secretar General al Asociatiei Nationale de Stomatologie Pediatrica din Romania.


„Dinti si parinti” - grup online de educatie stomatologica
„Dinti si parinti” a strans pana acum o comunitate formata din peste 2600 de membri. Inscrierea in grup este foarte simpla. Poate intra orice parinte care vrea sa afle cum sa creasca un copil cu dinti sanatosi. Va gasi acolo informatii utile despre sanatatea dintilor si nu numai.


„Parintii, considerati exemple de urmat de catre copii, au rolul cel mai important in formarea rutinei zilnice de igiena orala si in constientizarea importantei igienei orale. De aceea, ne-am propus sa ajungem direct la acestia. Cu sprijinul Colgate si al Asociatiei Nationale de Stomatologie Pediatrica, am creat grupul de Facebook  unde parintii pot gasi materiale despre sanatatea orala, primul ajutor, nutritia adecvata, precum si informatii despre desfasurarea Programului Scolar Colgate in judetele din tara.  Speram ca acest parteneriat cu parintii sa aduca cat mai multe zambete sanatoase”, declara Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Rosii Romane.


150.000 de copii din 17 judete invata in aceasta toamna sa aiba grija de dintii lor

Programul Scolar Colgate ajunge, in perioada 15 octombrie 2021 – 28 februarie 2022 in clasele a 150.000 de copii din 17 judete: Bacau, Bihor, Botosani, Bucuresti Sectorul3, Covasna, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Iasi, Ilfov, Maramures, Neamt, Satu Mare, Sibiu, Tulcea si Vrancea.
Deja traditie, lectiile de sanatate stomatologica sunt tinute de voluntarii Crucii Rosii Romane. Copiii invata de la ei:
- cum sa se spele corect pe dinti,
- ce periuta de dinti li se potriveste,
- de ce apar cariile si cum le pot evita,
- cum sa se imprieteneasca cu medicul stomatolog.
„Pe langa activitatile educative desfasurate de voluntarii Crucii Rosii in scolile din 17 judete, oferim si mostre de pasta de dinti pentru copii si parinti, astfel incat acestia sa exerseze acasa, impreuna, ceea ce au invatat la scoala. Aceste lectii, impreuna cu cele cinci webinare si sesiunile de intrebari si raspunsuri de pe grupul de Facebook  sunt utile pentru toata familia. Astfel, mari si mici, vom avea cu totii dinti sanatosi si mai multe motive sa zambim atunci cand ne gandim la viitor", spune Iwona Zaczek, Directorul Departamentului de Vanzari si Marketing Profesional, Colgate-Palmolive Europa Centrala si de Est.

Parteneriatul cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este foarte important pentru program pentru a creste o generatie de copii cu dinti sanatosi.
28 de ani de Program Scolar Colgate si 6 milioane de zambete sanatoase
In 28 de ani de Program Scolar Colgate, peste 6 milioane de elevi din clasele 0-IV au invatat cum sa aiba grija de dintii lor. Proiectul este derulat  in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania si cu scoli primare din intreaga tara si este parte integranta a initiativei globale Colgate Bright Smiles, Bright Futures™.
La nivel global, peste 50 de milioane de copii din 80 de tari au beneficiat de educatie privind igiena orala si produse de ingrijire adecvate.
Preventia este esentiala
Desi statisticile in ceea ce priveste sanatatea orala sunt ingrijoratoare, preventia poate face diferenta. Spalatul pe dinti dimineata si seara, evitarea sau consumul redus de alimente care afecteaza dintii si mersul la stomatolog o data la sase luni sunt cativa pasi pentru o dantura sanatoasa si un zambet frumos pentru cat mai mult timp.  Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul: www.programscolarcolgate.ro.

***                 
Despre Colgate-Palmolive
Colgate-Palmolive este liderul mondial in ingrijirea orala, cu scopul de a imbunatati sanatatea orala in lumea intreaga. Compania are branduri de top in categorii de paste de dinti si periute de dinti in diferite parti ale lumii, branduri recunoscute pe plan international: Colgate®, Colgate Total®, Maximum Cavity Protection plus Sugar Acid Neutraliser™, Sensitive Pro-Relief™, Max White One®, elmex®, meridol® si Duraphat®. Dezvoltarea cu succes a Colgate-Palmolive continua prin lansarea de produse inovatoare si un angajament puternic fata de dentisti, pacienti si comunitatile lor. Colgate-Palmolive Romania se implica activ si investeste anual intr-o serie de programe educationale adresate publicului larg, in care sunt implicate mediile universitare si profesionale medicale, toate avand ca scop imbunatatirea parametrilor sanatatii orale pentru populatia din Romania.
Pentru mai multe informatii despre proiectele si produsele Colgate®, vizitati website-ul companiei www.colgate.ro, iar pentru informatii specializate accesati www.colgateprofessional.ro.
Pentru a afla mai multe despre Programul Scolar Colgate, dedicat sanatatii orale – Bright Smiles, Bright Futures® – va rugam sa vizitati http://www.programscolarcolgate.ro.

Despre Asociatia Nationala de Stomatologie Pediatrica din Romania
Asociatia Nationala de Stomatologie Pediatrica din Romania (ANSPR) este organizatia profesionistilor din medicina dentara pediatrica din Romania, afiliata la IAPD (International Association of Paediatric Dentistry), asociatie internationala care, prin organizatiile nationale din cele 64 de tari membre, cuprinde peste 15.000 de medici stomatologi. ANSPR functioneaza sub forma unui forum pentru medicii stomatologi pediatri sau pentru oricare alti practicieni de medicina dentara interesati de tratarea copiilor.

Ultimele stiri