Un an de la inaugurarea magazinului social "Humanity Concept Store" al Crucii Roșii Române în București: o contribuție semnificativă pentru sprijinirea refugiaților ucraineni

În urmă cu un an, Crucea Roșie Română deschidea la București,  magazinul social “Humanity concept store”, un spațiu pentru asistarea refugiaților ucraineni cu alimente de bază, produse sanitare și de igienă, dar și articole de îmbrăcăminte. În cursul acestui an, am reușit să sprijinim 42 816 de cetățeni ucraineni care au traversat momente dificele, furnizând 317 868 de kilograme de alimente de primă necesitate, 140 412 kilograme de produse de igienă și 28 812 kilograme de produse pentru bebeluși. În plus, am pus la dispoziție 23 544 de articole de îmbrăcăminte, aducând un pic de căldură și confort în viețile lor. Dulciurile și condimentele oferite, în total 87 576 de bucăți, au adus un zâmbet în momentele mai puțin dulci ale vieții. Valoarea totală a ajutoarelor oferite de Crucea Roșie Română prin Humanity Concept Store este de 715.022  euro.

"Magazinul social a oferit suportul necesar pentru a atenua unele dintre cele mai presante nevoi ale multor familii de refugiați din Ucraina. Într-un moment în care solidaritatea este crucială, am putut aduce puțină alinare în viețile celor afectați de situații de criză. Humanity Concept Store din București continuă să fie un simbol al umanității fără granițe. Acest proiect este susținut financiar de către Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC), iar eforturile noastre sunt întărite de generozitatea și compasiunea manifestate prin donațiile colectate de la populație în cadrul campaniei "Umanitatea nu are granițe", a declarat dl. Marius Ion, director achiziții și logistică, Crucea Roșie Română.

Magazinul social din București reprezintă doar unul dintre cele doisprezece astfel de magazine deschise de Crucea Roșie Română în întreaga țară pentru a veni în sprijinul cetățenilor ucraineni. Aceste magazine sociale sunt localizate în județele: Botoșani, Brașov, Cluj, Iași, Maramureș, Teleorman, Tulcea, Satu Mare, Sălaj, Suceava și Vaslui.

 

IMG 7075 CopyIMG 7072IMG 7053IMG 7044

Ultimele stiri