Sprijin umanitar pentru Grecia

In urma incendiilor devastatoare din Grecia, Crucea Rosie Romana trimite un ajutor financiar de
3 000 de euro Crucii Rosii Elene.

Incepand de luni, 23 iulie, Grecia a inregistrat 6 incendii devastatoare, cele mai mari fiind cele din Vestul si Estul regiunii Attica. In special in estul Attica, cartierul Nea Makri (municipiul Marathonas) din districtul Mati (care a fost distrus de incendiu in proportie de 98%) si municipalitatea Rafina din districtele Kokkino Limanaki, Neos Boutzas si Kallitehnoupoli au suferit daune grave.

Conform celui mai recent bilant transmis de Federatia Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, peste 80 de persoane au murit, peste 200 de persoane au fost ranite si peste 1000 de case au fost distruse. Sunt zeci de persoane disparute, iar autoritatile estimeaza ca numarul de morti va creste.

Crucea Rosie Elena in colaborare cu autoritatile nationale au luat masuri imediate pentru a asigura operatiunile de salvare si distribuirea de materiale de prima necesitate catre populatie.

Pentru a sustine operatiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, Crucea Rosie Romana sprijina actiunile Crucii Rosii din Grecia cu o donatie de 3 000 de euro. Fondurile provin din fondul de urgenta al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania si vor fi utilizate de catre Crucea Rosie Elena pentru sustinerea ajutorului de prima necesitate.

“Incendiul din Grecia este o tragedie umanitara. Multi oameni au pierdut pe cei dragi si si-au vazut casele complet distruse. Aceste familii vor avea nevoie de sprijin pe termen lung pentru a se recupera. Suntem alaturi de colegii nostri din Grecia care inca din primul moment al incendiului au intervenit pentru ajutorarea victimelor. Sprijinul nostru financiar se alatura celorlalte donatii oferite de Societatile Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie si speram, astfel, sa fim de ajutor victimelor dezastrului ", a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Rosii Romane.

61975412EwOe4

Ultimele stiri