Simulare de cutremur in Resita

Filiala de Cruce Rosie Caras Severin a participat la un amplu exercitiu pentru gestionarea unei situatii de urgenta generata de producerea unui seism. Simularea a fost organizata de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Caras-Severin si a avut ca obiectiv exersarea si mentinerea cooperarii intra- si interinstitutionale si antrenarea tuturor structurilor cu atributii in gestionarea situatiei de urgenta.

Conform scenariului, epicentrul seismului a fost localizat in apropiere de municipiul Resita. Intensitatea cutremurului, estimatat din observatii, a fost destul de puternica. Cutremurul a durat aproximativ 15 secunde si a fost urmat de doua replici de 3,9, respectiv 3,2 grade pe scara Richter, cea mai afectata fiind localitatea Resita. In urma producerii cutremurului s-au inregistrat avarii la retelele de electricitate, apa, canalizare au fost afectate mai multe imobile.

Pentru gestionarea acestei situatii au cooperat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Semenic” al judetului Caras-Severin, Institutia Prefectului - judetul Caras-Severin, Consiliul Judetean Caras-Severin, Primaria Municipiului Resita, Politia Locala a Municipiului Resita, Directia de Sanatate Publica Caras-Severin, Unitatea de Primiri Urgente Resita, Serviciul Judetean de Ambulanta Caras-Severin, Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Resita,Serviciul Salvamont - Salvaspeo Caras-Severin, Inspectoratul de Politie Judetean Caras-Severin, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Caras-Severin, Inspectoratul Judetean in Constructii Caras-Severin, operatori economici - furnizori de utilitati.

 

18317131.17

Ultimele stiri