Record de donare de sange în Prahova

Timp de cinci ore, peste 100 de persoane s-au prezentat la Centrul Mobil de Donare de Sange amplasat in centrul Ploiestiului ca sa doneze sange.

Peste 100 de persoane au donat sange, astazi, la centrul mobil de donare de sange amplasat in Ploiesti. Actiunea s-a desfasurat in intervalul 09.00-14.00 si face parte din Campania “N-avem sange” lansata de Crucea Rosie Romana in colaborare cu Institutul National de Transfuzie Sanguina si Centrul de Transfuzie Sanguina Ploiesti.

Campania “N-avem sange” si-a propus cresterea rezervelor de sange din Centrele de Transfuzie Sanguina mai ales pentru mini-vacanta din perioada 1 – 5 iunie 2017 cand numarul donatorilor va fi mic si necesarul de sange va fi in crestere.

Timp de o saptamana, zeci de voluntari ai filialei de Cruce Rosie Prahova au distribuit pe strazile din Ploiesti flyere cu informatii despre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a dona sange si etapele procesului de donare, precum si despre necesarul de sange din localitate. Astazi, 108 persoane din localitate au raspuns apelului lansat de Crucea Rosie Romana si au venit la centrul mobil de donare de sange.

Maine, 30 mai, centrul mobil de donare de sange va merge in Alexandria si pe 31 mai se va deplasa in Targoviste. Speram ca actiunea sa aiba cel putin acelasi succes inregistrat in Ploiesti.

Ultimele stiri