Proiect “O sansa pentru fiecare, o sansa pentru toti”


Crucea Rosie Romana, in cadrul proiectului „O sansa pentru fiecare, o sansa pentru toti”, a desfasurat in perioada 21-23 septembrie 2020, in  judetul Bacau, trei evenimente de informare in unitatile de invatamant din cadrul proiectului: Scoala Gimnaziala Smaranda Apostolescu din comuna Colonesti, Scoala Gimnaziala Ba-cioiu din comuna Corbasca si Scoala Gimnaziala Secuieni din judetul Bacau.


Alaturi de reprezentantii Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, la cele trei evenimente au participat cadrele didactice din fiecare comuna si coordona-torii locali. Expertii cadre didactice vor organiza, pe baza materialului primit, informari cu parintii din comunitate in perioada 24 septembrie – 10 octombrie 2020.  


In contextul pandemiei COVID19, reprezentantii Crucii Rosii au prezentat modul in care se va lucra cu copiii in cadrul Centrelor integrate pentru a proteja sa-natatea tuturor si in acelasi timp pentru a contribui la atingerea obiectivelor proiectu-lui.
Astfel, fiecare elev va primi odata cu venirea la scoala, pe langa ghiozdan, re-chizite, carti, caiete si tablete educationale cu internet inclus, ce vor fi folosite in lu-crul online. Activitatile Centrelor integrate se vor derula in format clasic atata timp cat starea de sanatate si conditiile legislative ne permit acest lucru. Ulterior se vor derula activitati online.


Ca in fiecare an de proiect, elevii vor primi si in acest an, pachet alimentar si tichete sociale lunar. Toate aceste masuri, coroborate cu implicarea si devotamentul cadrelor didactice suntem convinsi ca vor contribui la reducerea abandonului scolar in randul elevilor din cele trei unitati scolare.


In acest an scolar parintii vor fi mult mai implicati in activitatile proiectului si vor beneficia de suport de specialitate in gestionarea educatiei copiilor, modelarea si incurajarea lor in continuarea studiilor la nivel liceal.  Fiecare parinte cu situatie difi-cila va beneficia de suport psihologic si in plan de interventie personalizat.


Reprezentantii Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, organizatie cu prestigiu si cu experienta in implementarea activitatilor si programelor cu scop social si umanitar, au subliniat importanta prevenirii si reducerii abandonului scolar timpuriu si promovarii accesului egal la invatamantul prescolar, primar si secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de invatare formale, nonformale si informale pentru reintegrarea in educatie si formare. In plus, aprecierile reprezentantilor partenerilor au confirmat faptul ca prin acest proiect se pun in aplicare mecanisme eficiente si inovatoare de dezvoltare si implementare a unor masuri integrate in domeniul edu-catiei, cu scopul final de a creste participarea scolara a copiilor si de a pre-veni/reduce parasirea timpurie a scolii.

20200922 130815

 

20200923 111945

 

Material-Informare-21-23-sept-20201.docx

Ultimele stiri