Peste 800 de fapte bune intr-o luna - Campania de donatii The Otter Shoes se prelungeste pana pe 10 noiembrie

Mai mult de 1.200 de perechi de incaltaminte au fost donate prin programul dezvoltat in parteneriat cu Crucea Rosie Romana.

Pe 7 august, retailerul Otter Distribution, in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania si sustinut de lantul de curatatorii profesionale Total Wash, a dat startul unei campanii prin care incuraja donatiile de incaltaminte in stare buna, pentru beneficiarii Crucii Rosii Romane. Proiectul a fost gandit initial sa se desfasoare doar pentru o luna insa, datorita raspunsului pozitiv al publicului la provocarea Otter si a celor peste 1.200 de perechi de incaltaminte expediate de 800 de donatori, campania se va prelungi pana in data de 1o noiembrie.
 
„Ne doream ca acest proiect sa aiba un mare impact. Numarul mare de persoane implicate si mai ales cel al donatiilor ne-a motivat sa prelungim programul. Ne bucuram sa vedem ca la schimbarea sezonului si la achizitionarea de incaltaminte noua pentru toamna, ne-am putut convinge publicul sa se gandeasca si la cei care au nevoie, dar poate nu isi pot permite o pereche noua de pantofi. Clientii Otter au facut fapte bune intr-un mod responsabil, peste 95% dintre produsele donate au fost in stare buna. Ba, mai mult, am avut persoane care au donat pantofi noi. Implicarea clientilor, dar si mecanismul simplu al procesului de donare ne vor ajuta sa depasim de la o luna la alta numarul de donatii.” spune Cristi Movila, Director Departament Online in cadrul Otter Distribution.
 
Proiectul cu sloganul “Pass them on – Da-i (pantofii) mai departe”, sustinut de Cristina Bazavan, PR si organizator de evenimente culturale, alaturi de actorul Marius Manole, are un mecanism foarte simplu prin care oricine poate dona incaltamintea in stare buna pe care nu o mai poarta cuiva care mai multa nevoie, fara niciun efort si gratuit. La orice comanda facuta pe otter.ro, utilizatorii pot solicita un curier care poate prelua un colet cu o pereche sau mai multe de incaltaminte, dar optiunea este disponibila pentru orice  vizitator al site-ului, fara a fi conditionat de a comanda pe site.

“Suntem impresionati de raspunsul pozitiv la acest proiect si incurajam publicul sa se gandeasca acum, la inceput de an scolar, la cei peste 30.000 de copii care abandoneaza anual studiile, unul dintre motive fiind si faptul ca nu au ce sa incalte.” a spus Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

Pornind de la ideea ca pantofii sunt facuti sa isi duca purtatorii pe alte si alte drumuri, iar fiecare pereche are povestea ei, Otter, impreuna cu partenerii sai, doreste sa isi educe publicul sa fie constient si responsabil si sa aleaga cumparaturile sustenabile. Astfel, pot dona o pereche de incaltaminte in stare buna de fiecare data cand achizitioneaza o alta, pentru ca altcineva sa se poata bucura de ea pe mai departe si pentru a crea, desigur, spatiu in dulap pentru cea noua.

Ultimele stiri