Mesajul Majestatii Sale Custodele Coroanei la Ziua Crucii Rosii Romane 4 iulie 2019

Crucea Rosie Romana implineste 143 de ani de activitate umanitara continua si constanta. 143 de ani in care a valorificat puterea incredibila a bunatatii si devotamentului oamenilor pentru a-i ajuta pe cei care au avut cea mai mare nevoie.

Cu grija si cu implicarea lor, generatii de voluntari au facut bine in viata a milioane de oameni. Sunt recunoscatoare si mandra de daruirea acestor oameni care si-au oferit constant energia, priceperea, vointa si ideile lor creative pentru a indeplini misiunea noastra, pe timp de pace sau de razboi, in comunitatile sarace, in strada, in intreaga tara si chiar in lume.
Inaintasii nostri au raspuns tuturor necazurilor vremii si au cautat solutii pentru fiecare situatie de criza. Mergand pe urmele lor, ne dorim sa facem mai mult si mai bine.

Razboiul, dezastrele naturale, epidemiile, saracia, migratia sunt situatii de criza. Dar si lipsa sangelui este tot o criza. Fara sange nu poti salva vieti.

Promovarea donarii de sange este o preocupare constanta a Crucii Rosii Romane de mai bine de 50 de ani. Inca de la inceputurile Centrelor de Hematologie in Romania, organizatia noastra a sustinut campanii de educare a populatiei cu privire la necesitatea vitala a sangelui. Chemarea noastra este astazi la fel de actuala, pentru ca produsele din sange sunt perisabile, pentru ca medicina a evoluat, pentru ca nevoia de sange este din ce in ce mai mare. In aceste conditii, avem nevoie de donatori in mod constant.

Multumesc tuturor celor care lucreaza cu noi sau care sustin, in orice fel, activitatea Societatii noastre.

La multi ani, Crucea Rosie Romana!

 

Ultimele stiri