Mesajul premierului Mihai Tudose cu ocazia Zilei Crucii Rosii din Romania

Pe 4 iulie 2017, premierul Romaniei, domnul Mihai Tudose a transmis Crucii Rosii Romane un mesaj cu ocazia implinirii a 141 de ani de activitate umanitara.

”Marcam astazi 141 de ani de la infiintarea Societatii de Cruce Rosie din Romania, organizatie cu o frumoasa traditie, a carei istorie este marcata de nenumarate lectii de solidaritate.
Crucea Rosie si-a castigat respectul si pretuirea romanilor prin ajutorul neconditionat oferit semenilor aflati in suferinta, prin bucuria si speranta aduse celor deznadajduiti. A fost si ramane in prima linie a spiritului umanitar, un neobosit avocat al binelui si ajutorarii celor in nevoie, fie ca a alinat raniti si bolnavi in timpul razboiului, a tratat copii, tineri si varstnici in timpul epidemiilor, a contribuit la campanii de ajutorare a oamenilor afectati de inundatii, seceta sau alte dezastre naturale.

Pentru toate aceste eforturi, suntem astazi recunoscatori generatiilor de voluntari si tuturor celor care si-au oferit timpul, priceperea si umanitatea implicandu-se in misiunile Crucii Rosii.
Respect si admiratie pentru munca si devotamentul Societatii de Cruce Rosie din Romania si mult succes in nobila si dificila sa misiune!”

Mihai Tudose,
Prim-ministru al Romaniei

Sursa: http://gov.ro/ro/stiri/mesaj-al-premierului-mihai-tudose-cu-ocazia-zilei-crucii-ro-ii-din-romania

 

17 07 04 02 53 16d sigla guvern

Ultimele stiri