Mesajul Președintelui Societății Naționale de Cruce Roșie din România la aniversarea a 142 de ani de activitate umanitara

Anul acesta sărbătorim 142 de ani de activitate ai Crucii Roșii Române.

În Anul Centenarului, onorăm contribuția voluntară, în Primul Război Mondial, a femeilor infirmiere ale Crucii Roșii din România. La acea vreme, Regina Maria a creat sistemul de ambulanțe și s-a alăturat Crucii Roșii cu dăruire și curaj în acțiunile de ajutorare a răniților.

Astăzi, toți ce prezenți aici, precum și miile de voluntari din organizația noastră suntem mândri de a continua să servim, în fiecare zi, Principiile Crucii Roșii.

Felicit tinerii noștri voluntari pentru munca, energia, dibăcia și devotamentul lor. Au reușit să dezvolte un department nou și să ne reprezinte în Comitetul European de coordonare a Rețelei de Tineret din Cadrul Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

De asemenea, vă felicit pe toți pentru eforturile neobosite pe care le depuneți în fiecare zi pentru vă a ajuta aproapele. Împreună, am construit o organizație puternică, capabilă să răspundă greutăților și să vină în întâmpinarea celor care au nevoie de ajutorul nostru.

Majestatea Sa Custodele Coroanei române
Președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România

 

Mesajul-Presedintelui-Societatii-Nationale-de-Cruce-Rosie-din-Romania.pdf 

Ultimele stiri