Lansarea proiectului “O sansa pentru fiecare, o sansa pentru toti”

In data de 14 iunie 2018, in Sala de sedinte a Consiliului Judetean Bacau (Calea Marasesti nr. 2), Municipiul Bacau a avut loc Conferinta organizata de Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania – Sediul Central cu ocazia lansarii proiectului “O sansa pentru fiecare, o sansa pentru toti”, proiect cofitnantat in cadrul  Programului Operational Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritara AP 6 "Educatie si competente”, Prioritatea de investitie (PI) 10i ”Reducerea si prevenirea abandonului scolar timpuriu si promovarea accesului egal la invatamantul prescolar, primar si secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de invatare formale, non formale si informale pentru reintegrarea in educatie si formare", apel de proiecte nr. 4, „Scoala pentru toti (cod proiect POCU – 74/6/18/107034).

Proiectul “O sansa pentru fiecare, o sansa pentru toti” este implementat de Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania – Sediul Central, in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania – Filiala Bacau, UAT Comuna Corbasca, UAT Comuna Colonesti si UAT Comuna Secuieni si are ca obiectiv general implementarea masurilor integrate de sprijin pentru reducerea riscului de abandon scolar in trei scoli supuse unui risc educational ridicat din cele trei comune mentionate din judetul Bacau: scoala Gimnaziala din Bacioiu, scoala Gimnaziala Smaranda Apostoleanu din Colonesti si scoala Gimnaziala din Secuieni. Masurile integrate vor implica 209 prescolari si 632 scolari, 300 de parinti si 264 de cadre didactice si se vor derula pe toata perioada implementarii proiectului (data inceperii proiectului: 20 aprilie 2018 – data finalizarii proiectului: 19 aprilie 2021).

Pe parcursul conferintei au fost oferite detalii referitoare la derularea proiectului, etapele si activitatile acestuia, precum si la beneficiile inregistrate in cele trei comunitati. Reprezentantul Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, organizatie cu prestigiu si cu experienta in implementarea activitatilor si programelor cu scop social si umanitar a subliniat importanta reducerii si prevenirii abandonului scolar timpuriu si promovarii accesului egal la invatamantul prescolar, primar si secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de invatare formale, non formale si informale pentru reintegrarea in educatie si formare. De asemenea, aprecierile reprezentantilor partenerilor au confirmat faptul ca prin acest proiect se pun in aplicare mecanisme eficiente si inovatoare de dezvoltare si implementare a unor masuri integrate in domeniul educatiei, cu scopul final de a creste participarea scolara a copiilor si de a preveni/reduce parasirea timpurie a scolii.

20180614 124416

08288 n

Ultimele stiri