Instructori pentru promovarea in comunitati a masurilor de pregatire si prevenire individuala la dezastre

In contextul schimbarilor climatice si al cresterii frecventei fenomenelor meteo violente de scurta durata, Crucea Rosie Romana a derulat in weekendul 04-06 August la Bistrita un curs de formare instructori la nivel multiregional avand drept tematica promovarea in comunitati a masurilor de pregatire si prevenire individuala la dezastre. La curs au participat voluntari si directori ai filialelor de Cruce Rosie din mai multe regiuni ale tarii.

Cursul face parte din proiectul national “Esti informat, Esti pregatit“ si a constat in pregatirea de formatori ai Crucii Rosii Romane in vederea informarii si pregatirii populatiei pentru situatii de urgenta la dezastre.

S-au abordat toate tipurile de risc specifice tarii si masurile de limitare a efectelor acestora, precum: cutremur, inundatii, incendii, alunecari de teren si s-au prezentat materiale informative ce vor fi utilizate ca suport de instruire, acestea fiind avizate de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta din Romania, precum si truse dotate cu materiale specifice de supravieturie in situatii de urgenta la dezastre ce se vor utiliza drept model pentru comunitati.

Cursul a fost sustinut de dl. Daniel Modoaca - Coordonator de proiect si Director al  Departamentului pentru Situatii de Urgenta si Dezastre din cadrul SNCRR si dl. Razvan Paraian voluntar al filialei de Cruce Rosie sector 6 si membru in detasamentul de interventie la dezastre al filialei.

IMG 20170806 WA0005

IMG 20170805 WA0006

Ultimele stiri