In cadrul campaniei Comfort Challenge, Ariston Thermo Romania faciliteaza accesul la apa calda pentru cca. 32.000 de copii si varstnici din intreaga tara


Ariston Thermo Romania,  liderul pietei locale de centrale termice si boilere electrice, a donat in aceasta toamna peste 400 de boilere de ultima generatie catre 250 de institutii de invatamant, camine de batrani si centre de recuperare medicala din 32 de judete, oferind astfel acces la apa calda pentru cca. 32.000 de romani. Aceasta initiativa vine in contextul desfasurarii pe plan global a proiectului Ariston Comfort Challenge, prin care compania isi propune sa duca confortul chiar si in locurile in care acesta pare imposibil de atins.

„Nimeni nu ar trebui sa duca lipsa unui confort minimal, cu atat mai mult copiii sau varstnicii. Asadar, ne-am propus sa acoperim nevoia de apa calda resimtita in prea multe unitati de invatamant si locative, neechipate corespunzator cu sisteme de incalzire a apei, pe care le-am identificat cu ajutorul partenerilor nostri de la Crucea Rosie, la nivel national. Speram ca initiativa noastra sa fie doar primul pas in demararea unor actiuni de sprijinire a celor care nu beneficiaza de utilitatile de baza ale confortului zilnic”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.

Pentru a atrage atentia asupra acestei nevoi cu care se confrunta zilnic milioane de romani, campania se bucura si de sprijinul a trei sportivi de anduranta - Alex Gavan, Avram Iancu si Andrei Rosu - care si-au asumat experimentarea unei situatii inconfortabile, pentru a demonstra faptul ca ceea ce pentru unii este doar o provocare, pentru prea multi romani este o rutina zilnica.

“Spalatul regulat si temeinic al mainilor este o regula de baza pentru pastrarea sanatatii, in special cand vine vorba de scoli, gradinite sau centre pentru persoane varstnice, unde trebuie acordata o atentie sporita curateniei si igienei.  Din pacate, sute de mii de copii si batrani sunt supusi riscurilor de a se imbolnavi pentru ca spatiile in care isi petrec o foarte mare parte din timp nu au apa calda. In Romania avem peste 2400 de scoli cu toaleta in curte.  Partenerul nostru Ariston Thermo Romania, asigura prin acest proiect, nu doar confortul de a te spala cu apa calda pe timpul iernii, ci ofera demnitate si conditii de igiena minime pentru copiii sau batranii nostri”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

Cele 413 de boilere donate au fost distribuite in 32 judete, nivelul de necesitate fiind mai pronuntat in Arad, Giurgiu, Dambovita, Vrancea, Braila, Maramures, Calarasi si Tulcea, in ultimele doua judete fiind identificate cele mai multe unitati fara acces la apa calda.

Astfel, in Calarasi, au fost identificate 30 gradinite, scoli gimnaziale, centre comunitare si de recuperare medicala care nu ofereau acces la apa calda, numarul de beneficiari ridicandu-se la cca. 4.000 de persoane,  iar in Tulcea au fost donate boilere pentru 20 de unitati de invatamant, centre de plasament, de recuperare medicala si case de batrani ce deservesc, in total, peste 1.600 de persoane.

Actiunea companiei pe plan local face parte dintr-o campanie derulata de Ariston la nivel global -  Ariston Comfort Challenge -  prin care compania si-a propus sa duca confortul chiar si acolo unde acesta pare greu de atins, iar prima misiune Ariston in acest sens a avut loc chiar in inima Groenlandei, in insula Disko. Aici, in conditii meteorologice extreme, compania si-a asumat livrarea tuturor materialelor necesare si construirea, pe un teren cu diverse adversitati, unei case modulare inovatoare si calduroase, denumita Ariston Comfort Zone. Locuinta sustenabila, capabila sa reziste celor mai scazute temperaturi si incalzita cu centrala termica in condensare de ultima generatie, Alteas One, a fost donata de catre Ariston unei echipe de cercetatori din cadrul Institutului de Geostiinte si Managementul Resurselor Naturale de la Universitatea din Copenhaga,  devenind baza stabila si functionala de unde cercetatorii isi vor continua studiile privind schimbarile climaterice, chiar si perioada iernii polare.   

Aventura a fost filmata in intregime si este prezentata publicului sub forma unei mini-serii de episoade online prin intermediul platformei oficiale https://www.aristoncomfortchallenge.com/ro, precum si printr-un documentar exclusiv pentru Discovery Channel. Pelicula prezinta povestea celor trei instalatori alesi in urma unei selectii mondiale si calatoria lor plina de peripetii in finalizarea provocarii, aventurile acestora la destinatie si, totodata,  viata oamenilor si cultura celor care traiesc in peisajele inghetate ale Groenlandei.

Despre Ariston Thermo Romania

Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internationali in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficienta energetica este exprimat prin lansarea constanta de noi solutii bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare si pompele de caldura, precum si prin imbunatatirea eficientei produselor traditionale (boilere sau centrale termice), dar si prin investitiile in noi proiecte de dezvoltare si cercetare.

46459362 2328843120462374 7001741409191460864 o46501261 2328843223795697 7656706338235351040 o46513315 2328842427129110 309495652587405312 o46522721 2328840340462652 1291826948892262400 o

Ultimele stiri