Fundatia Telekom Romania si Crucea Rosie Romana ofera ajutoare pentru 100 de familii vulnerabile din mediul rural

Fundatia Telekom Romania si Crucea Rosie Romana au organizat luni, 28 ianuarie, o actiune umanitara prin care au oferit ajutoare pentru 100 de familii vulnerabile din mediul rural. In cadrul acestei initiative au fost distribuite peste 75 de tone de lemne taiate si 1,3 tone de alimente de baza catre persoane aflate in dificultate din satele Naeni, Fantanele, Fintesti, Prosca si Varf din Buzau, comuna Marculesti si Suditi din Ialomita, comuna Gurbanesti, sat Valea Presnei si comuna Manastirea, sat Coconi din Calarasi, satele Panduru, Caugagia, Ceamurlia de Sus, Camena si Baia din Tulcea.

Beneficiarii au fost selectati pe baza anchetelor sociale realizate de primariile locale, iar produsele oferite sunt deosebit de importante pentru aceste persoane, care se confrunta cu o lupta permanenta pentru supravietuire.

„A face bine se afla in ADN-ul nostru, al celor de la Fundatia Telekom, pentru care cazurile speciale reprezinta intotdeauna o prioritate. Incercam sa ajutam de fiecare data cand ni se solicita sprijinul, iar prin colaborarea cu Crucea Rosie Romana suntem siguri ca ajungem la cei care se afla cu adevarat in dificultate”, a declarat Ionela Paunica, Director Executiv Fundatia Telekom Romania si Expert PR Telekom Romania.

Cele 100 de familii au primit la domiciliu un palet de lemne de foc si 13 kg de produse alimentare, distribuite cu ajutorul voluntarilor.

„Persoanele nevoiase duc o lupta permanenta cu foamea. In sezonul rece situatia acestora devine critica. Fie ca vorbim despre batrani singuri sau de familii cu multi copii, acestia se lupta zi de zi cu frigul. De multe ori temperatura de afara este egala cu temperatura din casele lor. Multumim partenerului nostru, Fundatia Telekom Romania, pentru ca datorita sprijinului oferit reusim sa ducem caldura si speranta in casele lor”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Director general, Crucea Rosie Romana.

Despre Fundatia Telekom Romania


Fundatia Telekom Romania este o organiatie non-profit care sustine mai multe categorii de persoane aflate in situatii speciale, cauze sociale, copii diagnosticati cu boli grave, tineri talentati, si care raspunde solicitarilor umanitare provocate de calamitati naturale. Fundatia Telekom Romania este in mod activ implicata in identificarea oportunitatilor, dar si in rezolvarea situatiilor sociale dificile care apar in interiorul comunitatii.

Despre Crucea Rosie Romana


Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, infiintata in 1876, este o organizatie umanitara membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, auxiliara a autoritatii publice si abilitata prin lege sa asigure asistenta umanitara in caz de dezastre si sa vina in sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, impartial si neutru. Organizatia contribuie, prin programele desfasurate, la prevenirea si alinarea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, promoveaza respectul fata de demnitatea umana, fara nicio discriminare bazata pe nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta sociala sau politica. Crucea Rosie Romana este prezenta la nivel national, cu reprezentare la fiecare nivel teritorial, avand 47 de filiale, 721 subfiliale si 502 comisii, iar 6.600 de voluntari se implica activ in activitatile Crucii Rosii Romane.

642368836363756

Ultimele stiri