Filmul "Istoria Binelui. Crucea Rosie Romana" a primit premiul special din partea Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie

La sfarsitul saptamanii trecute, filmul documentar "Istoria Binelui.Crucea Rosie Romana" a primit premiul  special in cadrul celei de-a 17 editii a Festivalului International de Film al Crucii Rosii desfasurat la Varna, Bulgaria. In cadrul competitiei s-au inscris in acest an 1900 de filme din 105 tari.

Filmul Crucii Rosii Romane a fost realizat in anul 2016 de Trinitas TV cu ocazia implinii a 140 de ani de activitate umanitara neintrerupta, a intrat in etapa finala alaturi de alte 18 filme la categoria "Cel mai bun film de Cruce Rosie si Semiluna Rosie". In urma deliberarilor, Crucea Rosie Romana a primit unul din cele patru ‎premii ale categorie, respectiv premiul special din partea Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.
 
"Este prima data cand participam la un festival international de film si iata ca am primit recunoastere din partea forumului nostru coordonator la nivel international ceea ce inseamna ca este, implicit, o recunoastre si o apreciere a activitatii pe care Crucea Rosie Romana a desfasurat-o de-a lungul timpului", a declarat dr. Victoria Mihaescu, director programe in cadrul Crucii Rosii Romane.
 
"Premiul castigat in aceasta seara este rasplata unor eforturi facute de o institutie -Trinitas TV si de cei care au lucrat la acest film in colaborare cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania. (...) o rasplata pe care o meritam cu prisosinta", a declarat la decernarea premilului dl. Alexandru Trusca producatorul si realizatorul filmului documentar.


Filmul „Istoria Binelui. Crucea Rosie Romana” poate fi vizionat integral AICI 

224498

22491758

Ultimele stiri