Filiala Bacau a intervenit in sprijinul persoanelor afectate de inundatii

Ca urmare a precipitatiilor abundente din ultimele zile, in judetul Bacau 840 de gospodarii au fost inundate. 23 de localitati au fost afectate: municiul Bacau, Moinesti, Onesti, orasele Tirgu Ocna, Slanic Moldova, Comanesti, Darmanesti, comunele Ardeoani, Buhoci, Beresti Tazlau, Casin, Garleni, Helegiu, Izvorul Berheciului, Magura, Margineni, Oituz, Parjol, Poduri, Solont, Scorteni, Sanduleni, Tamasi.


Cele mai afectate localitati sunt in continuare statiunea Slanic Moldova si comuna Dofteana.

Voluntarii filialei de Cruce Rosie Bacau au intervenit in perioada 29 iunie-01 iulie in cateva din zonele afectate cu pachete de prima necesitate (apa potabila, paine, conserve, biscuiti, produse de igiena, etc) pentru persoanele sinistrate.
Astfel, vineri, 29 iunie a.c., un numar de zece familii din comuna Dofteana, izolate de restul satului, au fost ajutate cu pachete alimentare si de igiena. Vineri, sambata si duminica, voluntarii nostri au ajuns la Slanic Moldova, cea mai afectata localitate din judet, cu peste 120 de pachete, iar sambata, persoanele varstnice rezidente in Caminul Caritas din Bacau au primi apa potabila.

Judetul Bacau se afla in continuare sub incidenta codului portocaliu de inundatii pe Sirect, in dreptul satului Holt. In aceste momente, in colaborare cu Directiile de asistenta sociala din localitatile afectate, filiala de Cruce Rosie Bacau realizeaza analiza nevoilor pentru a veni in continuare in sprijinul oamenilor cu produse alimentare, produse de igiena personala, produse de menaj, ustensile casnice.

248 n152 n460 n480 n2440648 n964 n

Ultimele stiri