Doi din cei opt formatori experți internaționali GFARC pe care îi are Europa sunt din Crucea Roșie Română

Crucea Roșie Română are doi Master Educatori în prim-ajutor.  Georgiana Trandafir și Dr. Florina Mindu au absolvit cursurile Global First Aid Reference Center (GFARC) și pot instrui, la rândul lor, formatori de instructori de prim-ajutor.

Cum multă dedicare, altruism, dar și modestie, colegele noastre au pregătit, timp de 5 zile, 31 de formatori de instructori, împreună cu cei mai buni experți internaționali în domeniu: Jeffrey Pellegrino (Crucea Roșie Americană) și Sarah Witiw (Crucea Roșie Canadiană).

Datorită pasiunii lor pentru primul ajutor, experienței și abilităților de buni comunicatori, cele două au intrat astfel în echipa de formatori experți internaționali ai GFARC (Global First Aid Reference Center). GFARC este instituția internațională de referință în prim ajutor care are la nivel mondial 27 de formatori experți (master educators) în primul ajutor. Dintre aceștia, 8 sunt din Europa. De acum, 2 sunt în România.

Crucea Roșie este principalul furnizor de cursuri de prim-ajutor, la nivel mondial. De astăzi, Dr. Florina Mindu și Georgiana Trandafir vor putea livra cursuri de formare de formatori, nu doar în țară, ci și la nivel mondial. Scopul este mereu același: întărirea capacității Societăților Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, în vederea salvării de vieți omenești.

Ambele reprezentante ale Crucii Roșii Române declară că pasiunea și reușitele în acest domeniu sunt dublate de dorința și responsabilitatea de a instrui mai departe salvatori experimentați, atât în țară cât și la nivel mondial:

Dr. Florina Mindu: „Mă simt onorată pentru că am fost selectată și invitată să fac parte din echipa de experți internaționali GFARC, acest lucru având loc pentru prima dată în România. Este o oportunitate unică prin care avem posibilitatea să formăm la un nivel înalt de profesionalism traineri de prim-ajutor. Vom disemina informații importante în salvarea de vieți, atât în România, cât și în celelalte țări unde s-a identificat o mare nevoie de a crește numărul de persoane instruite în prim-ajutor premedical”.

Georgiana Trandafir: „Primesc cu mândrie fiecare feedback de la cursurile de prim-ajutor pe care le țin, în momentul în care cursanții înțeleg importanța cunoașterii unor manevre minime de prim-ajutor, care au impact major în acționarea în situații limită. Această oportunitate de intra în echipa de experți internaționali în prim-ajutor vine cu o mare responsabilitate și cu dorința de a forma în continuare, la nivel mondial, oameni pregătiți în a livra cursuri de calitate, confom celor mai recente ghiduri în prim-ajutor. Este important să înțelegi că oricine poate fi un supererou, iar super-puterea sa să fie salvarea de vieți omenești”.

 

Ultimele stiri