Director general al Crucii Roșii Române s-a întâlnit cu însărcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei Chinei în România

Vineri, 8 aprilie, Dl Tu Jiang, însărcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei Chinei în România împreună cu Zhu Shixun, atașat diplomatic au efectuat o vizită oficială la Crucea Roșie Română unde s-au întâlnit cu dl. director general Ioan Silviu Lefter și dl. Daniel Modoacă, director Departament situații de urgență.

În cadrul întâlnirii s-a evidențiat buna colaborare dintre Crucea Roșie Română și Crucea Roșie din China. Domnul Tu Jiang și-a exprimat îngrijorarea pentru situația populației ucrainene afectată de conflictul armat și a declarat că se alăturată apelului umanitar al Crucii Roșii Române cu o donație din partea Crucea Roșii din China în valoare de 150 000 USD. Fondurile vor fi folosite pentru sprijinirea cetățenilor ucraineni care tranzitează teritoriul României, dar și pentru oamenii rămași în țara lor, ale căror nevoi cresc de la o zi la alta.

Directorul General al Crucii Roșii Române și-a exprimat gratitudinea față de gestul umanitar al Societății Naționale de Cruce Roșie din China și a prezentat intenția organizației de a continua și intensifica procesul de colaborare dintre cele două Societăți Naționale de Cruce Roșie.

Ultimele stiri