Dezbatere despre simbolul de Cruce Roșie în Parlamentul României

Ieri, 27 noiembrie, în Parlamentul României, Crucea Roșie Română a organizat împreună cu Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, dezbaterea „Drepturile omului, eliminarea violenței împotriva femeilor și simboluri protejate”.
 
La eveniment au participat membri ai Parlamentului României, reprezentanți ai Guvernului și instituțiilor guvernamentale, reprezentanți ai Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, reprezentanți ai asociațiilor și organizațiilor neguvernamentale, ai presei și ai publicului larg.
 
În cadrul acestei mese rotunde s-a discutat despre importanța respectării legii în ceea ce privește protejarea emblemei de Cruce Roșie, simbol universal al BINELUI, al SPERANȚEI și al SALVĂRII, care conferă protecție în vreme de pace sau de război, pentru a ocroti și pentru a salva vieți.
 
De asemenea, participanții au discutat despre importanța protejării drepturilor omului și eliminarea violenței împotriva femeii în contextul Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor, o iniţiativă a ONU de 16 zile de activism, ce a început pe 25 noiembrie și se încheie cu Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, pe 10 decembrie.
 
Eveniment Parlament 27nov 8Eveniment Parlament 27nov 7Eveniment Parlament 27nov 6

Ultimele stiri