Delegatia Federatiei Internationale a Crucii Rosii si Semilunei Rosii in Romania

Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta, Presedintele Crucii Rosii Romane, a primit ieri, marti, 21 noiembrie 2017, la Palatul Elisabeta o delegatie din partea Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (FISCR), condusa de domnul dr. Kerem Kinik, vicepresedintele Federatiei. La intalnire a luat parte Alteta Sa Regala Principele Radu si domnul Ioan Silviu Lefter, director general al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.

Printre invitati s-au numarat domnul Alper Kucuk, directorul general adjunct al Semilunei Rosii din Turcia si domnul Simon Missiri, Directorul regional FISCR pentru zona Europa. Au fost prezent la intalnire si Excelenta Sa domnul Koray Ertas, Ambasadorul Republicii Turcia in Romania.

Au fost discutate rezultatele reuniunii internationale a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, recent incheiata in Antalia, la care au luat parte delegatii din 190 de state ale lumii. Principesa Mostenitoare Margareta, presedintele Crucii Rosii Romane, a felicitat pe dl Kinik pentru alegerea sa ca vicepresedinte al Federatiei Internationale.

Delegatia Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie a vizitat, de asemenea, Sediul Central al Crucii Rosii Romane unde s-a intalnit cu personalul angajat. Cu aceasta ocazie a fost prezentat raportul de activitate al organizatiei si s-au pus bazele semnarii unui protocol de colaborare cu Semiluna Rosie Turca.

ANG1234ANG1236ANG1233ANG1208ANG1248

Ultimele stiri