Crucea Rosie Romana lanseaza o noua campanie de donare de sange

n avem sange 1

 

Crucea Rosie Romana in colaborare cu Institutul National de Transfuzie Sanguina si Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, va desfasura in perioada 16 – 31 mai a.c., o noua campanie de donare de sange in mai multe judete din tara. Campania “N-avem sange” isi propune cresterea rezervelor de sange din Centrele de Transfuzie Sanguina mai ales pentru mini-vacanta din perioada 1 – 5 iunie 2017 cand numarul donatorilor va fi mic si necesarul de sange va fi in crestere.

“Zilele libere de la inceputul lunii iunie sunt o provocare pentru Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti. Pentru ca numarul persoanelor care se prezinta sa doneze sange scade foarte mult in zilele libere, devine dificil de asigurat necesarul de sange pentru spitale. Campania de promovare a donarii de sange lansata de Crucea Rosie Romana in Bucuresti si in judetele din proximitate este un ajutor foarte important pentru noi. Le multumesc zecilor de voluntari care se implica si fac apel la populatie sa doneze sange”, a declarat Dr. Doina Gosa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Timp de 2 saptamani, peste 100 de voluntari ai Crucii Rosii Romane vor fi pe strazile din Bucuresti, Ploiesti, Alexandria, Targoviste si Buzau si vor incerca sa informeze si, totodata, sa responsabilizeze oamenii de necesarul de sange din Romania. Acestia vor face cunoscute conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a dona sange si etapele procesului de donare.

In plus, in zilele de 29, 30 si 31 mai a.c., centrul mobil de donare de sange din Bucuresti se va deplasa in localitatile Ploiesti, Alexandria si Targoviste pentru o actiune rapida de donare de sange.

“Campania lansata de Crucea Rosie Romana face apel la umanitate, solidaritate si la responsabilizarea oamenilor. Sangele este un tesut viu care nu poate fi inlocuit cu un produs de laborator, de aceea noi, oamenii, trebuie sa donam sange pentru cei care au nevoie. Ne dorim ca cetatenii sa raspunda la chemarea noastra si sa salveze vieti. Pot face acest lucru donand sange atat la Centrele de Transfuzie Sanguina, cat si la centrele mobile de sange”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

Conform statisticilor, o persoana are nevoie de sange o data la 3 secunde. In medie, in Romania, este nevoie de 500 000 de unitati de sange anual si doar 2% din populatie doneaza, in timp ce media europeana este de 10%.

Programul recoltarilor de sange la Centrele de de Transfuzie Sanguina si al amplasarii Centrelor mobile de donare de sange:

• 16 – 31 mai, Bucuresti, recoltari la CTS din Str. Dr. Caracas Constantin nr. 2-8 , Sectorul 1, interval orar 07:30- 14:00

• 16 – 22 mai, Buzau, recoltari la CTS Buzau, str General Grigore Bastan nr. 1, interval orar 07:30- 13:00

• 29 mai Ploiesti – Centrul Mobil de Donare de Sange va fi amplasat in Centrul Municipiului Ploiesti in parcarea Palatului Administrativ in intervalul orar 09:00 – 14:00

• 30 mai, Alexandria - Centrul Mobil de Donare de Sange va fi amplasat in parcarea Platoului Administrativ de langa Institutia Prefecturii, in intervalul orar 09:00 – 14:00

• 31 mai, Targoviste - Centrul Mobil de Donare de Sange va fi amplasat in Platoul Prefecturii, in intervalul 09:00 – 14:00

Detalii despre conditiile de eligibilitate si recomandari inainte si dupa donarea de sange pe www.n-avemsange.ro

Sponsor campanie: Macromex (Edenia)

Parteneri media: MVcom, Phoenix Media, Hotnews, IQads.

Ultimele stiri