Crucea Rosie Romana amplifica campania “Apel umanitar pentru Albania”

Crucea Rosie Romana amplifica campania “Apel umanitar pentru Albania”

 

Crucea Rosie Romana amplifica campania „Apel umanitar pentru Albania”. Incepand din 6 decembrie a.c. se pot face donatii de 2 euro prin SMS la numarul 8826 in toate retelele de telefonie mobila.

In data de 26 noiembrie a.c. un cutremur devastator cu magnitudinea de 6,4 a avut loc in Albania la 30 km vest de Tirana. 

•           51 de persoane au fost ucise de cutremur

•           10 persoane sunt in continuare date disparute

•           750 de persoane sunt ranite

•           4 000 de persoane sunt stramutate

•           100 000 de persoane sunt afectate direct si au nevoie de asistenta umanitara.

•           peste 300 de case sunt distruse total

•           8 000 de case sunt afectate

•           infrastructura a suferit daune severe in localitatile Thumane si Durres

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Albania in colaborare cu autoritatile nationale au luat masuri imediate pentru a asigura operatiunile de salvare si distribuirea de materiale de prima necesitate catre populatie. Actiunile Crucii Rosii din Albania sunt orientate catre asigurarea de apa, paturi, sprijin alimentar, servicii de asistenta psihosociala precum si prim ajutor de baza si adapost.

Pentru a sustine operatiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, Crucea Rosie Romana sprijina actiunile Crucii Rosii din Albania cu o donatie de 3 000 de euro. Fondurile provin din fondul de urgenta al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.

“Multi oameni si-au pierdut casele si persoanele dragi. Mii de persoane afectate vor avea nevoie de sprijin continuu pentru a reveni la o viata normala. Pentru a amplifica acest sprijin umanitar, apelam la randul nostru la populatia din Romania sa doneze.”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Rosii Romane.

Incepand de astazi, 6 decembrie 2019, este disponibil numarul de SMS 8826, prin care se pot face donatii de 2 euro in toate retelele de telefonie mobila. Sunt disponibile si donatiile online pe site-ul www.crucearosie.ro sau donatii in conturile special deschise la BRD-Agentia Piata Romana:

RO31BRDE410SV21981334100 LEI

RO62BRDE410SV21981684100 EUR

Toate fondurile colectate vor fi directionate catre Societatea Nationala de Cruce Rosie din Albania si vor fi utilizate pentru sustinerea ajutorului de prima necesitate dar si pentru sustinerea pe termen mediu si lung a familiilor ramase fara locuinta.

Ultimele stiri