Crucea Roșie Română trimite al treilea convoi cu ajutoare umanitare în Ucraina

Crucea Roșie Română trimite al treilea convoi cu ajutoare umanitare la Cernăuți, în sprijinul persoanelor afectate de conflictul armat din Ucraina.

Situația civililor din Ucraina este pe zi ce trece mai grea, nevoile umanitare cresc, mii de persoane au nevoie de alimente, apă, produse de cazarmament și medicamente.  

Convoiul umanitar organizat de Crucea Roșie Română va fi format din cinci tiruri ce vor transporta 120 de tone de alimente de bază greu perisabile, produse de igienă personală, materiale de cazarmament, medicamente și hrană pentru animalele de companie. Cele cinci tiruri pleacă din diferite zone din țară – București, Cluj, Sălaj și Sibiu - și se vor întâlni în Vama Siret de unde vor pleca împreună la depozitul Crucii Roșii Ucrainene din Cernăuți. Până la această dată, singurul culoar verde ce permite trecerea în siguranță a convoiului umanitar este ruta Siret – Cernăuți.

Produsele ce vor ajunge la populația din Ucraina provin din depozitele Crucii Roșii Române, din donații de la persoane juridice, dar și din donațiile făcute de populație în județele Cluj, Sălaj, Sibiu, Olt, Vâlcea, Sector 5 București și nu  numai. Zeci de voluntari ai filialelor de Cruce Roșie din județele menționate s-au implicat timp de trei săptămâni în activitatea de pregătire a convoiului umanitar: aceștia au sortat donațiile provenite de la populație, le-au verificat și înregistrat în gestiune, le-au așezat în cutii speciale pentru donații și le-au încărcat în camion.

„Tot acest efort depus de voluntari, de personalul angajat al Crucii Roșii Române și de multe alte instituții partenere ce au contribuit de colectarea donațiilor este o dovadă incontestabilă a faptului că  umanitatea nu are granițe. Sunt în același timp recunoscător și impresionat de mobilizarea tuturor românilor și le mulțumesc în numele Crucii Roșii din Ucraina. Toate materialele primite vor fi distribuite de colegii noștri din Ucraina în localitățile unde este cea mai mare nevoie de ajutor.”a declaratMarius Ion, director departament logistică și achiziții, șef delegație convoi umanitar.

Crucea Roșie Română își continuă misiunea, aceea de a ajuta populația civilă ucraineană care ajunge pe teritoriul României, dar și pe civilii  aflați în mare nevoie în Ucraina.

Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest convoi umanitar: Mega Image care a contribuit cu o donație de 6,2 tone de alimente și produse de igienă, UiPath Foundation și GoodMills, mii de persoane fizice din  județele Cluj, Sălaj, Sibiu, Olt, Vâlcea, Sector 5 București.

sibiu2Salaj 2Depozit Crucea Rosie ClujDepozit Crucea Rosie Bucuresti 3Depozit Crucea Rosie Bucuresti 2Depozit Crucea Rosie Bucuresti 1

Ultimele stiri