Copiii de la scoala din Sahastru vor avea o noua toaleta prin programul „Domestos sustine igiena in scoli”

Cat timp scoala se desfasora online, se intampla lucruri importante: la Scoala Primara Sahastru din comuna Nereju, judetul Vrancea, se va construi o toaleta moderna in incinta cladirii. Institutia a fost selectata in cadrul campaniei „Domestos sustine igiena in scoli”, desfasurata de Domestos in parteneriat cu Crucea Rosie Romana. Scoala, care gazduieste 29 de copii de gradinita si in clasele primare, nu este racordata la reteaua de apa si canalizare, avand in prezent toaleta in curte.

Este important ca elevii din Romania sa aiba toate conditiile pentru a fi in siguranta si pentru a veni cu placere la scoala, iar in contextul actual, aceste conditii sunt esentiale. Igiena are un rol primordial, iar in Romania anului 2020 nu ar trebui sa existe scoli care au toaletele in curte, care au grupuri sanitare fara alimentare la apa curenta, cu obiecte sanitare defecte sau deteriorate. Aceasta este viziunea cu care Domestos a inceput, in 2015, proiectul „Domestos sustine igiena in scoli” si astfel, a ajuns la finalul celui de-al 5-lea an in care face demersuri pentru oferi acces la conditii optime de igiena pentru cat mai multi prescolari si elevi din tara.

„Copiii care ne frecventeaza scoala au nevoie de un nivel de igiena ridicat, iar asta inseamna, in contextul actual, mai ales o toaleta moderna, pentru ca ei sa fie feriti de raspandirea bolilor. Suntem bucurosi ca inscrierea noastra in campanie a dus la selectarea scolii si suntem nerabdatori ca, atunci cand copiii vor reveni la scoala, sa ii intampinam cu noul grup sanitar ”, a declarat d-na Pauca Simona, directoarea scolii gimnaziale „Dimitrie Gusti”, com. Nereju, judetul Vrancea.

Din octombrie 2019 si pana in prezent, au fost selectate trei scoli pentru construirea de toalete moderne, acolo unde ele existau doar in curte, si doua scoli pentru a beneficia de renovarea grupurilor sanitare. In plus, in fiecare etapa de selectie au fost alese cate 25 de unitati de invatamant care au primit produse de igienizare si de curatenie, numarul lor ajungand la 100, pe parcursul campaniei din acest an. Lista completa, cat si regulamentul programului, pot fi gasite pe www.domestos.ro si pe site-ul www.crucearosie.ro, pagina dedicata campaniei.

„Pandemia nu ne-a impiedicat sa luptam pentru dreptul elevilor la toalete curate, igienizate si moderne. Este misiunea noastra si, cu atat mai mult in situatia in care ne aflam din cauza raspandirii COVID-19, ne propunem sa continuam proiectul. In cursul actualului an scolar, 2020 - 2021, invitam scolile sa se inscrie pe site-ul campaniei, iar pe cei care doresc sa se alature cauzei, ii invitam sa doneze in conturile deschise de Crucea Rosie, pentru ca mai multi copii sa aiba parte de conditii optime de igiena”, a declarat Camelia Pop, Brand Manager Domestos & Savo Unilever South Central Europe.

„Suntem mandri sa facem parte din acest proiect si sa continuam in anul urmator cu selectia trimestriala a scolilor. Cea mai mare satisfactie a noastra a fost sa vedem finalizate lucrarile la unele scoli, fie ca era vorba de modernizare si renovare, sau de construire. Din pacate, numarul mare de inscrieri subliniaza importanta acestei cauze si arata nevoia presanta a dezvoltarii acestui proiect. Ne dorim ca publicul sa continue sa inscrie scolile care au nevoie de imbunatatiri, dar si sa doneze pentru ca numarul celor selectate sa poata creste”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Rosii Romane.

Inscrierile in campania „Domestos sustine igiena in scoli” continua si in anul 2020 - 2021 pe site-ul campaniei, pentru toate cele 3 categorii din concurs: construirea unui grup sanitar, acolo unde acesta este in curte, renovarea si modernizarea toaletelor sau acces la kit-uri de produse necesare pentru intretinere, curatare si igienizare, atat de importante in general, dar cu atat mai mult in contextul riscului de imbolnavire de COVID-19. Pana in acest moment au fost facute 415 de inscrieri valide in toate cele 3 categorii.

Despre „Domestos sustine igiena in scoli”

In fiecare an, Domestos isi propune sa contribuie la imbunatatirea conditiilor de igiena din scolile din Romania, dar si la cresterea nivelului de constientizare a importantei igienei in randul populatiei. Din 2015 si pana in prezent, peste 50,000 de copii au beneficiat de conditii mai bune in unitatile sanitare, iar Domestos a donat fonduri de peste 110.000 euro pentru renovarea toaletelor din scolile si gradinitele din Romania, precum si produse Domestos pentru igienizarea acestora.

 

Visual Domestos sustine igiena in scoliScoala din Sahastru com Nereju Vrancea selectata din campania Domestos sustine igiena in scoli 3Scoala din Sahastru com Nereju Vrancea selectata din campania Domestos sustine igiena in scoli 2

Ultimele stiri