Centrul EGAL la filiala de Cruce Rosie Sibiu

Centrul EGAL la filiala de Cruce Rosie Sibiu

S-a deschis cel de-al cincilea Centru EGAL din tara! Din luna noiembrie 2019, la filiala de Cruce Rosie Sibiu functioneaza un nou program social: afterschool social pentru copii provenind din familii vulnerabile.

Copii merg la sediul filialei de Cruce Rosie din Sibiu in fiecare marti si vineri, dupa finalizarea orelor si inainte de a incepe pregatirea temelor, primesc pranzul.  Copiii sunt supravegheati de voluntari care lucreaza ”unu la unu”, adica un reprezentant al Crucii Rosii Sibiu se ocupa de un  singur copil.  Pe langa pregatirea temelor si masa, cei mici sunt ajutati cu rechizite, articole de imbracaminte si incaltaminte dar si cu alimente greu perisabile.

Centrul E.G.A.L. inseamna Educatie, Generozitate, Abilitati si Libertate pentru copiii care au nevoie de sanse egale la o viata normala. Crucea Rosie Romana a pus bazele a patru centre de zi - numite centre E.G.A.L. in cele mai sarace zone din tara: Babadag, Botosani, Craiova si Lupeni. Centrele de zi sustinute de Crucea Rosie Romana incearca sa le arate acestor copii nevoiasi adevarata normalitate. Aratandu-le ca viata poate fi buna, acestor copii li se ofera optimism si o viziune corecta despre viata.

Centrul EGAL din Sibiu este finantat de Filiala Passau a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Germania.

 

centru EGALcentrul EGAL2centrul EGAL3centrul EGAL4

Ultimele stiri