Centrul E.G.A.L pentru copii si tineri defavorizati din Romania

  • 52,2% dintre copiii din Romania traiesc in risc de saracie sau excluziune sociala;
  • 29% dintre copiii din Romania sufera de privatiuni materiale severe;
  • sute de mii de copii  traiesc, in fiecare zi, cu senzatia de foame continua si isi ignora stomacul gol in timpul orelor de curs;
  • 18% dintre elevi renunta la studii, in fiecare an, fara sansele unei integrari sanatoase in societate.

Pentru copiii defavorizati, normalitatea inseamna altceva decat stim noi. Pentru ei, normalitatea inseamna sa se culce flamanzi. Sa invete sau sa citeasca in intuneric. Sa se joace fara jucarii. Sa aiba o altfel de copilarie. Crucea Rosie Romana lanseaza campania umanitara de strangere de fonduri pentru sustinerea Centrelor E.G.A.L. pentru copii si tineri defavorizati din Romania.
 
Incepand din 2014, Crucea Rosie Romana a pus bazele a trei centre de zi in trei dintre cele mai sarace zone din tara: Botosani, Craiova si Lupeni. In cei trei ani de proiect 326 de copii au primit zilnic o masa calda si ajutor la teme; de asemenea, 1 638 de persoane (tineri si adulti) au beneficiat de sesiuni de dezvoltare a abilitatilor de viata.
 
Proiectul a avut un impact major in viata beneficiarilor. Majoritatea acestor copiii au avut, pentru prima data, acces la apa calda curenta, conditii de igiena decente, au invatat sa manance doua feluri de mancare la o masa, au invatat sa-si imagineze propriul viitor, sa comunice, sa fie activi si sa-si ofere contributia. Parintii acestor copii simt ca au copiii protejati si supravegheati, timp in care ei isi pot desfasura alte activitati in beneficiul familiei. Parintii analfabeti nu se mai simt neputinciosi in fata temelor scolare ale copiilor. In tot acest timp, prezenta la scoala si rezultatele scolare ale copiilor beneficiari s-au imbunatatit considerabil.
 
“Putem spune ca am redat copilaria acestor copii si am oferit speranta unor parinti care nu-si imaginau ca vor iesi vreodata din cercul vicios al saraciei. Crucea Rosie Romana nu a infiintat trei centre de zi, ci a creat un model de incluziune sociala pe care ne dorim si avem capacitatea sa il replicam la nivel national.”, a spus Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Rosii Romane.
 
Efortul financiar pentru continuarea acestui proiect, timp de un an, este de aproximativ 35 000 euro pentru fiecare centru. Pentru strangerea fondurilor necesare continuarii proiectului, dar si pentru infiintarea mai multor Centre E.G.A.L pentru copii si tineri defavorizati, in alte zone sarace din Romania, Crucea Rosie Romana lanseaza o campanie nationala de strangere de fonduri. Evenimentul de lansare cu titlul Gala Crucea Rosie Romana este realizat in parteneriat cu Televiziunea Nationala si va fi difuzat pe canalele TVR 1 si TVR International, vineri, 8 decembrie 2017, incepand cu ora 21:00. Gazda evenimentului este Iuliana Tudor, ambasador al Crucii Rosii Romane, iar momentele artistice sunt sustinute, voluntar, de trupa Bere Gratis, Liviu Teodorescu, Alina Eremia, Ilinca si Alex Florea, Cobzality, Adda, Corina si Irina Rimes.
 
Gala Crucii Rosii Romane are onoarea de a avea prezenti, reprezentanti ai Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, respectiv pe vice-presedintele Federatiei si Presedinte al Semilunei Rosii din Turcia, dl. dr Kerem Kinik, directorul biroului regional Zona Europa al Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie - dr. Simon Missiri, delegatul Regional pe Europa al Crucii Rosii Daneze, dl Christian Robdrup Johansen. La eveniment participa, de asemenea, Excelenta Sa domnul Koray Ertas, Ambasadorul Republicii Turcia in Romania, dl. Raed Arafat, Secretar de Stat in Ministerul Afacerilor Interne din Romania si vice-presedinte al Crucii Rosii Romane, dna. Margareta Paslaru si dna. Mihaela Geoana – membrii de onoare ai Crucii Rosii Romane, directorul general al organizatiei, dl. Ioan Silviu Lefter.              
 
Evenimentul Gala Crucii Rosii Romane este si cadrul in care este reunoscuta public contributia semnificativa a voluntarilor Crucii Rosii la activitatea desfasurata in acest an.
 
Campania umanitara lansata de Crucea Rosie Romana este deschisa pana la jumatatea lunii ianuarie 2018 si consta in colecta de fonduri prin sms in valoare de 2 euro la 8839 in toate retelele de telefonie mobila (Vodafone, Orange, Telekom si Digi Mobil) sau prin donatii online pe site-ul www.crucearosie.ro
 
Oricine poate contribui la viitorul copiilor nevoiasi! Mai multe informatii despre proiect, pe http://www.crucearosie.ro/proiecte/centrul-egal.html

ANG1745ANG17451ANG1935

ANG2148

ANG1448

Ultimele stiri