Campanie nationala de informare COVID19


•    23 500 de elevi si 188 000 de adulti beneficiaza de campanii de informare
•    8 122 de familii nevoiase beneficiaza de pachete cu produse de igiena


Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania (SNCRR) implementeaza un nou proiect de interventie in pandemia COVID-19.  Proiectul finantat de United States Agency for International Development (USAID), prin intermediul apelului global al Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC), vizeaza o campanie nationala de informare si de constientizare a populatiei, in vederea limitarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, 23 500 de elevi din 40 de judete si 4 sectoare ale Municipiului Bucuresti vor participa, timp de 4 luni, la sesiuni de educatie pentru sanatate si suport emotional atat in scoli cat si in sistem online, sesiuni sustinute de voluntari instruiti ai Crucii Rosii Romane.

Totodata, 188 000 de adulti, in special din mediul rural sau din comunitati aflate in risc de infectare, vor primi informatii despre preventia imbolnavirii cu virusul SARS-CoV-2, precum si sfaturi despre efectele psihologice ale pandemiei, despre reducerea stigmatizarii asociate cu boala COVID-19 si despre modalitatile de reducere a stresului provocat de aceasta.

„Statele Unite sunt alaturi de Romania ca parte a eforturilor comune de a gestiona pandemia cauzata de COVID-19 si de a merge mai departe impreuna. Ca raspuns la pandemia actuala, am acordat 800.000 de dolari finantare directa catre Crucea Rosie Romana pentru a sprijini lupta Romaniei cu COVID-19 si pentru a spori rezistenta institutionala in comunitatile rurale vulnerabile, iar companiile americane au sprijinit si ele institutiile publice si organizatiile non guvernamentale care au depus eforturi pentru a gestiona si limita efectele pandemiei. Aceasta initiativa este o dovada a generozitatii poporului american si al angajamentului ferm al SUA de a sprijini Romania in aceasta perioada dificila. Lupta impotriva acestui virus este departe de a fi terminata, dar poporul american ramane dedicat colaborarii cu Romania in lupta impotriva COVID-19”, au declarat reprezentantii Ambasadei Statelor Unite ale Americii  in Romania.

Campania a debutat in luna octombrie cu mai multe sesiuni de informare si instruire a 470 de voluntari de Cruce Rosie din 44 de filiale SNCRR din tara. Incepand cu data de 16 noiembrie, voluntarii desfasoara caravana de educatie pentru sanatate atat prin sesiuni destinate elevilor, fizic si online, cat si prin deplasarea efectiva in comunitati aflate in risc de infectare si informarea directa a membrilor acestora.

Un plus al campaniei de informare este componenta de feedback comunitar prin care, in functie de nevoile de informare ale populatiei constatate la nivel local, filialele de Crucea Rosie vor adapta campania punand accent pe aceste nevoi.

Proiectul are in vede si ajutorarea a 8 122 de familiile nevoiase cu pachete cu produse de igiena.   

“Crucea Rosie Romana ramane in continuarea in prima linie a ajutorului umanitar alaturi de cei aflati in nevoie. Conform misiunii noastre, avem in vedere sprijinul acestora cu produse de igiena. Suntem constienti, totodata, ca un rol foarte important  in limitarea transmiterii noului coronavirus este informarea corecta si completa. Cu sprijinul voluntarilor nostri, vom ajunge acolo unde informatia este greu de obtinut, unde oamenii nu au acces la materiale de informare si de protectie sau unde exista un grad inalt de scepticism privind urgenta situatiei in care ne aflam”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

Pentru publicul general, Campania nationala de informare si constientizare a populatiei in vedere limitarii infectarii cu virusul COVID-19 continua in sistem online si pe retelele de socializare prin publicarea de materiale si prin apelul la respectarea masurilor de protectie si a indicatiilor autoritatilor.

Niciunul dintre noi nu este in siguranta pana cand toti nu sunt in siguranta!

afis 48x68 STIGMATIZARE GENERAL page 001   afis 48x68 GENERAL ADULTI page 001

afis 48x68 SANATATE MINTALA ADULTI page 12  

Ultimele stiri