8 mai - Ziua Mondiala a Crucii Rosii si a Semilunii Rosii #SUNTEM DE NEOPRIT


 Pe 8 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Crucii Rosii si a Semilunii Rosii. Aceasta zi este dedicata personalului si voluntarilor Miscarii Internationale a Crucii Rosii si Semilunii Rosii care intervin si sustin persoanele afectate de COVID-19, care, cu responsabilitate si daruire duc la indeplinire misiunea organizatiei, actiuni ce sunt „de neoprit”.

In Romania, de la inceputul pandemiei COVID-19, personalul si voluntarii Crucii Rosii Romane au fost permanent in actiune, asumandu-si riscul imbolnavirii, pentru a oferi asistenta umanitara si  servicii socio-medicale celor in nevoie. Totodata, pentru a ajuta comunitatile sa se pregateasca, au diseminat  informatii esentiale pentru prevenirea si limitarea raspandirii virusului, au sprijinit persoanele izolate la domiciliu cu alimente esentiale si produse de igiena, au oferit sprijin psihosocial persoanelor vulnerabile si in carantina, au monitorizat telefonic persoanele izolate. Prin implicarea a sute de donatori si parteneri din intreaga tara, personalul si voluntarii Crucii Rosii Romane au reusit sa sprijine unitatile medicale si institutiile angajate in combaterea pandemiei cu echipamente medicale si de protectie in valoare de peste noua milioane de euro.

 „In ultimul an, COVID-19 a adus multa incertitudine si a perturbat viata romanilor. Acest lucru s-a reflectat mai ales asupra persoanelor care erau deja afectate de saracie si izolare sociala. Dar un lucru nu s-a schimbat: sprijinul oferit de voluntarii si personalul Crucii Rosii Romane. Oamenii de Cruce Rosie au fost in comunitati in fiecare zi, ajutand familiile afectate cu pachete cu alimente si produse de igiena sau oferind informatii despre importanta prevenirii raspandirii virusului. Timp de un an ei ne-au demonstrat ca angajamentul lor nu se clatina niciodata, iar compasiunea lor nu are limite.”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

Miscarea Internationala este alcatuita din 192 de Societati Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, cu 160.000 de filiale locale si aproximativ 14 milioane de voluntari in intreaga lume. Estimam ca unul din 636 de locuitori ai planetei este voluntar al Crucii Rosii sau al Semilunii Rosii. Impreuna, Crucea Rosie si Semiluna Rosie au ajuns la 650,5 milioane de persoane cu activitati de promovare a sanatatii si a masurilor de igiena - adica 1 din 12 persoane, au desfasurat lucrari de alimentare cu apa si salubrizare pentru 106,2 milioane de oameni (adica 1 din 72 de persoane), au acordat asistenta alimentara sau in natura pentru aproximativ 79 de milioane de persoane (1 din 97 de persoane) si mai mult de un milion de persoane au fost conectate cu familiile lor prin apeluri telefonice sau video, mesaje scrise sau verbale.

Presedintele Federatiei Internationale a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC), dl. Francesco Rocca declarat cu ocazia zilei de 8 mai: „Exista multe provocari globale serioase de abordat, cum ar fi COVID-19, criza climatica si sprijinul pentru migranti. Dar astazi avem aproximativ 14 milioane de motive pentru a sarbatori: voluntarii nostri de neoprit.  Fiecare act individual de bunatate si sprijin conteaza - indiferent de cat de mic poate parea. Aceasta actiune locala colectiva are un impact global masiv in fiecare zi”.

La randul sau domnul Peter Maurer, presedintele Comitetului International al Crucii Rosii (CICR), a declarat: „Personalul si voluntarii Crucii Rosii si Semilunii Rosii se afla in prima linie a fiecarei crize, uneori riscandu-si propria siguranta. Ei lucreaza neincetat, cu si pentru comunitati, pentru a preveni si a atenua suferinta umana in cele mai grave situatii, in conflicte armate, dezastre si alte crize umanitare. Ziua Mondiala a Crucii Rosii si a Semilunii Rosii este ocazia noastra de a le aduce tribut, ei fac o schimbare in toata lumea in fiecare zi si se asigura ca nimeni nu ramane in urma”.


#Suntemdeneoprit  #Impreunasuntemdeneoprit

8 mai 2021 158 mai 2021 118 mai 2021 98 mai 2021 128 mai 2021 48 mai 2021 5

Ultimele stiri