image

170 copii din Timișoara și Lugoj au beneficiat de consultații stomatologice gratuite

În weekendul 5 – 6 mai, Societatea Națională de Cruce Roșie din România în parteneriat cu Colgate® a desfășurat în județul Timiș Programul Zâmbete Colgate®, ca parte a campaniei România merită zâmbete Colgate®. Aproape 170 de elevi din clasele primare (0-IV), din Timișoara și Lugoj, au beneficiat de consultații stomatologice gratuite, diagnostic şi recomandări pentru tratament, sfaturi de sănătate orală pentru un zâmbet sănătos și mostre gratuite de produse de îngrijire orală.

 „Programul Zâmbete Colgate® de la Timişoara şi Lugoj a fost întâmpinat cu entuziasm atât din partea părinților, cât și din partea copiilor. Igiena orală pe înțelesul copiilor și formarea deprinderilor corecte de igienă orală au fost lecțiile învățate într-o manieră interactivă, iar consultațiile stomatologice gratuite au completat rețeta pentru un zâmbet de nota zece", a declarat Marinela Olar, reprezentantCrucea Roșie Filiala Timiș.   

 Programul Zâmbete Colgate® se desfăşoară cu sprijinul filialelor de Cruce Roșie din țară în 10 școli din 5 județe din România în perioada 28 aprilie – 10 iunie, continuând misiunea Colgate® de educare cu privire la importanța vizitelor periodice la medicul dentist și a igienei orale zilnice de la vârste fragede.

 În județul Timiș, consultațiile stomatologice gratuite din cadrul programului au avut loc în Timișoara, în data de 5 mai, la Școala Gimnazială nr. 7 „Sfânta Maria” și în Lugoj, în data de 6 mai, la Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu". Pe lângă consultații, copiii au avut parte de lecții de igienă orală, oferite de voluntarii Crucii Roșii și desfășurate în prezența părinților, dar și de o zonă de joacă unde l-au întâlnit pe îndrăgitul Doctor Măseluță.

 Programul Zâmbete Colgate® a fost lansat în 2017 ca parte a campaniei România merită zâmbete Colgate, când peste 1.500 de elevi înscriși în program au beneficiat de consultații stomatologice profesionale gratuite în 20 de orașe mici din 10 județe ale României.

Ultimile stiri