Proiecte incheiate

Proiect „Mobilizatron"

Proiect „Mobilizatron" 

Finanțator: AUCHAN ROMANIA

Valoare proiect: 100 000 euro 

Obiectiv: ajutorarea cu alimente de bază și pachete de igienă a familiilor și persoanelor nevoiașe din 10 judete din țară.

Beneficiari: 2 710 familii nevoiașe din 10 județe din țară: Arges, Bihor, Brașov, Bucuresti Sector 4, Dolj, Hunedoara, Iași, Prahova, Satu Mare, Sibiu. 

Descriere: În perioada decembrie 2016 - ianuarie 2017, 2 710 familii nevoiașe din 10 județe din țară au primit pachete cu alimente greu perisabile și pachete cu produse de igienă. Fiecare pachet cu alimente a cantarit 12 kg și a continut: conserve din carne, pateuri, orez, zahar, ulei, faina, mălai, bulion, paste fainoase și biscuiți. Pachetul cu produse de igienă a consat in sapun, detergent, șampon, pastă și periuță de dinți. 

Context: Auchan România, unul dintre cei mai mari retaileri de pe piața locală, cu ocazia implinirii a 10 ani de la deschiderea primului hipermarket din România a sărbătorit momentul alături de consumatori. Aceștia au fost invitați să aleagă, fiecare pentru orașul în care trăiește, unul din cele 3 proiecte de dezvoltare a comunității pe care Auchan le-a propus pentru a fi susținute financiar cu câte 10.000 de euro.

Campania "Mobilizatron" a mobilizat clienții Auchan din cele 18 orașe în care retailerul are deschise 33 de magazine, invitându-i să aleagă unul dintre cele 3 proiecte propuse de companie pentru dezvoltarea comunităților locale: educație (crearea de spații educaționale alternative), ajutor umanitar (pachete pentru copii și vârstnici din mediile defavorizate), respectiv mediu (activitate de ecologizare sau împădurire). 

Votarea proiectelor s-a realizat direct în magazine, unde au fost disponibile urne special amenajate, sau online, pe pagina dedicată (http://auchan.ro/mobilizatron/) în perioada 5-26 octombrie 2016, iar proiectele care au câștigat cele mai multe voturi a fost susținute financiar de către Auchan și implementate cu sprijinul unor organizații non-guvernamentale partenere.

Crucea Roșie Română a fost câstigatoarea a 10 proiecte în magazinele Auchan din Arges, Bihor, Brașov, Bucuresti Sector 4, Dolj, Hunedoara, Iași, Prahova, Satu Mare, Sibiu. Total fonduri: 100 000 euro.

 

 

Aplicatia de Prim Ajutor

Aplicatia Prim Ajutor ofera gratuit sfaturi simple, usor de pus in aplicare de catre orice persoana, indiferent de varsta sau de competente