Mese calde pentru copii defavorizati

Realitatea este ca, in Romania, copiii mai chiulesc uneori de la scoala. Realitatea cruda, insa, este ca multi copii abandoneaza scoala cu totul, dintr-un motiv care pentru noi, ceilalti, este de neconceput: lipsa mancarii.

Credem ca la baza unei societati civilizate sta intotdeauna educatia.

De aceea, Crucea Rosie Romana a creat Mese calde pentru copii nevoiasi, un proiect ce isi propune sa le ofere copiilor defavorizati o masa calda la scoala, in fiecare zi.

Implica-te si sustine proiectul Mese calde pentru copii nevoiasi! DONEAZĂ!

Durata proiectului: toata perioada anului scolar 2018
Aria de desfasurare: scolile generale aflate in zonele cele mai sarace din Romania
Implementare: Aproxmativ 50 de copii nevoiasi din fiecare scoala vor primi un pranz cald, in regim catering, pe perioada cursurilor.

Context:

52,2% dintre copiii români prezinta risc de saracie si excludere sociala, fata de media europeana care este de 28%, conform unui studiu realizat de UNICEF in 2012.

Copiii din România sufera de foame sau din cauza lipsei satisfacerii altor nevoi esentiale existentei.

Saracia acuta si lipsa posibilitatilor de a-si asigura strictul necesar zilnic ii determina pe parintii din familiie sarace sa isi priveze copiii de hrana atât de necesara si esentiala pentru dezvoltare.

Saracia ca si cauza a abandonului scolar actioneaza in doua sensuri: fie copiii nu se pot prezenta la scoala din cauza neputintei parintilor de a le asigura hrana, de a le cumpara haine, rechizite sau pentru a plati transportul, fie sunt nevoiti sa contribuie la intretinerea familiei, ceea ce nu le mai permite sa aloce timp invataturii.

 

Obiectivele proiectului:

  • Ameliorarea conditiilor de viata a copiilor proveniti din familii defavorizate, cu o situatie foarte precara, care nu-si pot asigura necesarul de hrana zilnica, prin oferirea unei mese calde 5 zile pe saptamâna, in perioada cursurilor scolare.
  • Prevenirea abandonului scolar si stimularea interesului copiilor de a frecventa scoala prin serviciile sociale oferite.
  • Constientizarea nevoilor comunitatii in rândul reprezentantilor autoritatilor locale, ai mediului de afaceri si ai altor organizatii.

 

Profil beneficiari:

  • Copii, cu vârste intre 6 si 15 ani, proveniti din familii social-vulnerabile din cele mai sarace judete din tara.
  • Beneficiarii proiectului sunt selectati dintr-o unitate de invatamânt unde ponderea copiilor proveniti din familii sarace este mare.

 

Implicarea comunitatii:
Oricine doreste sa ajute, se poate implica in cadrul campaniei „Mese calde pentru copii defavorizati".

Mese calde pentru copii defavorizati

Aceasta campanie nu mai este activa

Te invitam sa consulti pagina Cauzelor pentru a sustine Crucea Rosie Romana

Impreuna salvam vieti, schimbam mentalitati