Puncte de prim ajutor în zone izolate

40% din populatia Romaniei locuieste in sate.

In satele izolate, serviciile medicale de urgenta ajung in cateva ore. Pentru satele unde nu exista servicii medicale permanente, timpul pana la sosirea ambulantei face diferenta dintre viata si moarte.

Crucea Rosie Romana si-a propus sa vina in sprijinul comunitatilor izolate  prin instruirea unei familii care sa acorde primul ajutor de baza celor din sat. Familia instruita va primit o trusa de prim ajutor care contine pansamente, un glucometru, un tensiometru si alte materiale de prima interventie.

Familia de “salvatori comunitari” are rolul de a sprijini rezolvarea urgentelor minore din comunitate si prevenirea agravarii situatiei în cazul unor urgente majore, care necesita asistenta medicala.

Fiecare punct de prim ajutor infiintat in zone izolate inseamna salvarea unor vieti. O actiune rapida cu aplicarea tehnicilor de prim ajutor adecvate si corecte in primele minute, critice, de la producerea unui accident sau aparitia unei situatii de urgenta, poate salva vieti.

Efortul financiar pentru implementarea acestui proiect în 41 de localitati izolate din tara este de aproximativ 50 000 euro.

Face it! Orice gest e important. Implica-te!

In anul 2013-2014, Crucea Rosie Romana a infiintat 40 de puncte de prim ajutor in zone izolate din 40 de judete din tara. In aceste comunitati, care nu dispun de servicii medicale permanente iar serviciul de ambulanta se afla la distanta, a fost instruita cate o familie cu mai multi membri care au invatat sa acorde primul ajutor de baza. Familia instruita a primit o trusa de prim ajutor complet echipata, un glucometru si un tensiometru.

Familia de “salvatori comunitari” are rolul de a sprijini rezolvarea urgentelor minore din comunitate si prevenirea agravarii situatiei in cazul unor urgente majore, care necesita asistenta medicala.

“Salvatori comunitari” care au pus la dispozitia comunitatii, atat timpul lor, cat si o camera din locuinta. Rezultatele implicarii celor 126 de Salvatori comunitari in comunitate sunt impresionante. Numarul total de interventii pentru acordarea primului ajutor a fost de 15 535 din care 390 situatii foarte grave care au necesitat solicitarea ambulantei.

Efortul financiar pentru implementarea acestui proiect in 41 de localitati izolate din fiecare judet din tara este de aproximativ 50 000 euro.

Face it! Orice gest e important. Implica-te!

 

Raport

 

Puncte de prim ajutor în zone izolate

Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

Donatiile online sunt colectate prin Eu Platestc