Proiecte in derulare

Implicarea salveaza vieti

Implicarea salveaza vieti!

SOCIETATEA NATIONALA DE CRUCE ROSIE

DIN ROMANIA

Codul proiectului: 112592

Valoarea totala a proiectului (LEI): 983.009,40 lei

Valoarea cofinantarii Uniunii Europene (LEI): 963.349,22 lei

Obiectivul general al proiectului consta in consolidarea capacitatii Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania (SNCRR) de a formula si promova o alternativa cu impact national, la politicila publica initiata de Guvern in domeniul prevenirii si interventiilor in situatii de urgenta, in concordanta cu Strategia de Consolidare a Administratiei Publice.

Politica alternativa se va elabora sub denumirea de “Politica de ajutor umanitar in domeniul situatiilor de urgenta”.

Elaborarea politicii publice alternative se bazeaza pe capacitatea SNCRR de a elabora un instrument independent de analiza/evaluare a politicii actuale precum si o participare activa a tuturor institutiilor responsabile si a societatii civile (din toate regiunile tarii) in vederea identificarii masurilor si actiunilor alternative. Acest demers evidentiaza rolul dialogului civic si al parteneriatului intre institutiile publice si societatea civila in actiunile de prevenire si interventie in situatie de urgenta.

Politica de ajutor umanitar in domeniul situatiilor de urgenta reprezinta un manual de bune practici, de interventie si sprijin cu pasi unitari si/sau standardizati in care se prezinta metodologia de alarmare, raportare, interventie, solicitarea de sprijin national sau international in cadrul miscarii precum si responsabilitati atribuite societatii civile, comunitatii.

Pregatirea si realizarea politicii alternative va avea la baza sesiuni de lucru pentru stabilirea masurilor in situatii de urgenta, cu focus specific pe tipuri de dezastre (cutremur, inundatii, alunecari de teren, canicula, incendiu, caderi masive de zapada), activitati de prevenire si reducere a impactului dezastrelor, informatiile fiind grupate si in concordanta cu timpul manifestarii acestora.

Realizarea obiectului general al proiectului respectiv dezvoltarea capacitatii de a elaborara alternativa la politica publica reprezinta promovarea unei culturi comunitare de prevenire si interventie in cadrul comunitatiilor in centrul careia sa fie cetateanul ca “PRIMUL SALVATOR”.

Obiectivul general al proiectului se realizeaza prin implicarea grupului tinta din toate regiunile tarii, in actiuni de analiza, elaborare si training, pe o perioada de 16 luni.

Membrii grupului tinta vor fi selectati, conform proceduriii de selectie, si apartin urmatoarelor categorii :

• reprezentanti ai ONG-urilor (inclusiv reprezentanti ai structurilor asociative ale autoritatilor administratiei publice locale);

• reprezentanti ai partenerilor sociali;

• personal din autoritatile si institutiile publice (personal de conducere si de executie);

Astfel in cadrul proiectului sunt vizate 400 persoane in grupul tinta reprezentanti ai institutiilor (minim 80% dintre acestia vor provin din regiunile mai putin dezvoltate)

2 persoane din cadrul IGSU nivel central

50 persoane din cadrul ISU judetean

50 reprezentanti ai Inspectoratelor Scolare Judetene,

50 reprezentanti ai Jandarmeriei,

50 reprezentanti ai Politiei,

100 reprezentanti Filialelor de Cruce Rosie,

50 reprezentanti ai Salvati Copiii,

10 reprezentanti ai Habitat for Humanity,

5 reprezentanti ai Caritas

5 reprezentanti ai Forumului FOND

28 UAT-uri si scoli din Regiunea Bucuresti Ilfov

Cei 400 membrii ai grupului tinta vor participa la seminarele regionale , workshopuri, precum si la sesiunile de instruire.

Aplicatia de Prim Ajutor

Aplicatia Prim Ajutor ofera gratuit sfaturi simple, usor de pus in aplicare de catre orice persoana, indiferent de varsta sau de competente