0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Fii voluntar!

Voluntariatul te împlinește ca om și te ajută să vezi lumea cu alți ochi. Ca voluntar de Cruce Roșie ai șansa să ajuți un vârstnic să zâmbească din nou, să redai speranța unui copil fără copilărie, să fii de folos unei familii greu încercate în urma unui dezastru natural.

Mesajul ambasadorului Crucii Roșii Române - Iuliana Tudor

„Experienta alaturi de Crucea Rosie te schimba din momentul in care imbraci vesta inscriptionata cu emblema de Cruce Rosie. A fi voluntar al Crucii Rosii este o responsabilitate, pe care, intr-o masura, ar trebui sa o aiba fiecare dintre noi. Sunt coplesitoare invitatiile la generozitate care vin de pretutindeni, insa, sa nu uitam, la Crucea Rosie poti ajuta si doar prin simpla ta prezenta – asa ca va invit pe toti sa fiti alaturi de Cruce Rosie Romana. Este o sansa pentru fiecare dintre noi de a fi un Om mai bun.”

Cine poate fi voluntar

Fie ca suntem tineri sau la o varsta inaintata, liber profesionisti sau avem un loc de munca stabil, familisti sau necasatoriti, toti avem ceva special de oferit… Inclusiv tu!

Ce poti face ca voluntar

Ca voluntar in cea mai mare organizatie umanitara la nivel mondial, poti sa te implici intr-o varietate de proiecte si domenii, in functie de aptitudinile si preferintele tale.

Cod de conduită pentru voluntari

Prezentul Cod de conduita se aplica tuturor voluntarilor Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, indiferent de functiile pe care le indeplinesc sau de forma in care contribuie la realizarea obiectivelor organizatiei.

Voluntariat corporatist

Companiile din România sprijină misiunea Crucii Roșii Române prin donațiile și actele generoase de sponsorizare pe care le fac. Acum, angajatorii au posibilitatea să-și implice salariații în acțiuni de voluntariat în cadrul organizației noastre.

Implică-te! Fii voluntar de Cruce Roșie!

Daca raspunsul tau este da, da si DA, atunci trebuie sa te implici acum! Alatura-te unei familii de peste 6 000 de voluntari de Cruce Rosie din Romania.

Ai oportunitatea acum sa faci ceva pentru tine si pentru cei de langa tine! Poti sa ajuti un batran sa zambeasca din nou, sa dai speranta unui copil prins in „ghiarele” saraciei, sa ajuti o familie de sinistrati sa-si refaca gospodaria, sa ajuti un bolnav sa-si recapete sanatatea.

Fa si tu ceea ce noi facem fara intrerupere din anul 1876! Alatura-te visului comun al inaintasilor nostri.

Zece motive pentru a fi voluntar

  1. Pentru a ajuta la schimbarea lumii in care traiesti;
  2. Pentru ca si de tine depinde fericirea celorlalti;
  3. Pentru a readuce zambetul pe chipul celor nefericiti;
  4. Pentru ca de demnitatea altora depinde si propria ta demnitate;
  5. Pentru a da inapoi o parte din ceea ce ai primit de la altii;
  6. Pentru a-ti forma deprinderi utile si a invata lucruri noi;
  7. Pentru a fi parte a unei organizatii prestigioase, intr-o echipa puternica;
  8. Pentru a capata experienta in vederea obtinerii unui serviciu mai bun;
  9. Pentru a-ti face noi prieteni si pentru a-ti regasi prietenii, deja voluntari;
  10. Pentru a-ti construi amintiri si a ramane in amintirile celorlalti.

„…Daca asteptam sa traim intr-o lume mai buna, trebuie sa contribuim la crearea ei. Pentru a fi schimbarea pe care ne-o dorim in lume.” (Mahatma Ghandi)

Sari la conținut