0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
Educație pentru sănătate și prim-ajutor în școli

Educația pentru sănătate și prim ajutor în școli este unul dintre pilonii esențiali ai inițiativelor Crucii Roșii în promovarea bunăstării și siguranței în comunități. Prin programele sale dedicate, Crucea Roșie oferă elevilor și cadrelor didactice instrumentele și cunoștințele necesare pentru a face față situațiilor de urgență și pentru a îmbunătăți starea de sănătate individuală și colectivă. Aceste programe abordează o varietate de subiecte, inclusiv tehnicile de prim ajutor, cum ar fi acordarea resuscitării cardiopulmonare (RCP) sau gestionarea rănilor minore, precum și informații esențiale despre nutriție, igienă și prevenirea bolilor.

Prin integrarea educației pentru sănătate și prim ajutor în curriculumul școlar, Crucea Roșie contribuie la formarea unei generații de tineri responsabili și bine pregătiți să facă față situațiilor de urgență și să își îngrijească sănătatea în mod proactiv. Aceste programe nu numai că oferă competențe practice, dar și încurajează spiritul de solidaritate și îngrijire în rândul elevilor, promovând astfel comunități mai sigure și mai sănătoase în întreaga lume.

Sanitarii Priceputi

„Sanitarii Priceputi” este singurul concurs pentru sanatate si prim ajutor de baza care se desfasoara in scolile din Romania din anul 1962.

Programe de igienă orală

Programele de igienă orală ale Crucii Roșii promovează zâmbete sănătoase și fericite, aducând educație și acces la servicii stomatologice pentru comunități vulnerabile.

Programe de suport psiho-social

Programele de suport psiho-social ale Crucii Roșii oferă o mână de ajutor și un umăr pe care să te sprijini în momente dificile, aducând alinare și speranță în viețile celor care au nevoie.

Sari la conținut