Mediatorul sanitar faciliteaza accesul non discriminatoriu al persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile la servicii de sanatate de calitate, cultiva increderea intre autoritatile sanitare/ medicale si beneficiari, alte agentii ale administratiei locale, promoveaza sanatatea in comunitate si informeaza si educa membrii comunitatii prin respectarea masurilor de igiena. Mediatorul sanitar contribuie la informarea cadrelor sanitare/medicale despre obiceiurile si traditiile grupurilor minoritare din comunitate.
Mediatorul sanitar este o persoana care mijloceste relatia dintre persoanele vulnerabile si autoritatile locale sanitare si institutiile de protectie sociala.
Mediatorul sanitar isi desfasoara activitatea individual, in calitate de persoana fizica autorizata, dar cu contributie profesionala in cadrul unei echipei multidisciplinare, atat in cadrul institutiilor publice, cat si private, respectiv, primarii, directiile de sanatate publica si organizatiile neguvernamentale acreditati ca furnizori de servicii sociale.
O persoana apta sa devina mediator sanitar, trebuie sa dispuna de abilitati de comunicare, sa fie acceptata si respectata atat de catre membrii comunitatii, cat si de catre reprezentantii autoritatilor locale. Un mediator sanitar da dovada de mult respect fata de semeni si cunoaste importanta pastrarii confidentialitatii datelor cu caracter personal.
HARTA FILIALELOR DE CRUCE ROSIE CARE ORGANIZEAZA CURSUL DE MEDIATOR SANITAR