0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Ziua Internationala a Miscarii de Cruce Rosie si Semiluna Rosie

In fiecare an, la nivel mondial, Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie sprijina peste 160 de milioane de persoane, prin intermediul retelei sale globale de aproximativ 17 milioane de voluntari si 450 000 de angajati.

Cele 190 de Societati Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie existente la nivel mondial, salveaza vietile a milioane de oameni aflati in situatie de conflict, afectati de criza sau de dezastre naturale.

La noi in tara, Societatea Nationala de Cruce Rosie, asigura asistenta umanitara pentru 240 000 de persoane , sprijinind astfel comunitatile sa fie mai sigure si mai puternice, prin implementarea a divese programe adaptate nevoilor locale.

De la programe sociale, campanii de educatie pentru sanatate si prim ajutor la pregatirea si interventia in situatii de urgenta, Cruce Rosie Româna ofera sprijin umanitar prin devotamentul si implicarea celor 5500 de voluntari ai sai. Acestia lucreaza in toate comunitatile cu responsabilitate si daruire, oferindu-si timpul, energia si devotamentul atat de importante pentru indeplinirea misiunii organizatiei.

“Ziua Internationala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii, 8 Mai, este oportunitatea perfecta de recunoastere a contributiei si rezultatelor obtinute de milioanele de voluntari si de angajatii din intreaga lume, care ajuta la indeplinirea obiectivelor umanitare in fiecare zi oriunde in lume” a declarant Ioan Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Rosii Române.

In ziua de 8 Mai celebram curajul si rezultatele voluntarilor si angajatilor, ale caror servicii menite sa schimbe mentalitati si sa salveze vieti omenesti asigura mentinerea angajamentului nostru fata de umanitate in fiecare zi. Suntem locali si internationali, independenti si neutri, si suntem peste tot pentru oricine.

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut