0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Unitatea mobila de terapie intensiva achizitionata de Crucea Rosie Romana si Rompetrol va ajunge in tara

KMG International, sub brandul Rompetrol, a  achiziționat în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi, în valoare de 264.930 USD, ce va fi donată Departamentului pentru Situații de Urgență (IGSU), ca parte a rezervei strategice pentru protecție civilă.

Pentru achiziția unității mobile de terapie intensiva, KMG International a contribuit cu 200.000 USD, iar diferența a fost asigurată de Crucea Roșie Română din fonduri colectate în cadrul campaniei România Salvează România. Tot din fondurile colectate în cadrul acestei campanii, Crucea Roșie Română a asigurat și dotarea a două unități  mobile cu 144 de injectomate și stative pentru injectomate.

Initiativa lansata de Fundatia pentru SMURD, cu sprijinul Lidl Romania, de creare a unui prototip de unitate mobila de terapie intensiva, s-a bucurat rapid, prin apelul lansat de Departamentul pentru Situatii de Urgenta de achizitionare a minim patru astfel de unitati, de sprijinul unor actori importanti din mediul de afaceri si societatea civila care s-au alaturat acestui demers prin achizitionarea altor 3 unitati, din care una de KMG International (Rompetrol) impreuna cu Crucea Rosie Romana si doua au fost achizitionate de Fundatia Mereu Aproape .  

Prima astfel de unitate a ajuns deja in tara, iar ultimele 3 vor ajunge in cursul zilei de astazi urmand sa fie prezentate publicului larg in cadrul unui eveniment care va avea loc saptamana viitoare. Aceste unitati cresc rezilienta sistemului national de urgenta intrand in dotarea rezervei nationale de protectie civila. Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, care va primi in administrare, prin sponsorizare, aceste unitati, le va distribui si plasa strategic la nivel national, pentru o reactie rapida in caz de pandemii sau accidente colective si dezastre, acolo unde va fi nevoie de ele.

Fiind construite pe structura unui tir, fiecare din aceste unitati mobile poate fi deplasata oriunde in tara, crescand astfel capacitatea de terapie intensiva acolo unde va fi cea mai mare nevoie, fie ca este vorba de un spital fizic sau mobil (de tipul spitalelor de campanie ROL) si oferind ingrijire la cele mai inalte standarde pacientilor in stare critica. Fiecare din unitatile mobile de terapie intensiva sunt dotate cu 12 paturi avand, alaturi de gaze medicale, toate echipamentele necesare unei astfel de sectii, respectiv ventilatoare, monitoare si injectomate, dotarea celor patru unitati facandu-se atat prin eforturile initiatorilor dar si cu sprijinul Guvernului Romaniei.

Receptia si aducerea in tara a celor 4 unitati de terapie intensiva s-a realizat prin eforturile unei echipe mixte din partea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si a Fundatiei pentru SMURD. Aceeasi echipa, la solicitarea filialei de Cruce Rosie Suceava, a receptionat si adus in tara, odata cu ultimele 3 unitati mobile, si unitatea mobila de terapie intensiva achizitionata de acestia, care ridica astfel la 5 numarul unor astfel de unitati mobile existente in Romania.

Dr. Raed Arafat, Sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, spune: „Acest  tip de unitate de terapie intensiva este unic in Romania, folosirea ei dandu-ne posibilitatea sa imbunatatim semnificativ evolutia pacientilor cel mai grav afectati de infectia cu SARS–CoV–2 acolo unde capacitatile spitalelor fizice sunt depasite, dar si in orice alte situatii cu un numar mare de victime care au nevoie de sustinere avansata a functiilor vitale cum sunt accidentele colective cu numar mare de victime, pandemiile, dezastrele naturale sau industriale. Utilitatea unei astfel de solutii depaseste granitele tarii si contextul actual, putand fi, in egala masura, parte a suportului acordat de tara noastra la nivel international, sub egida Mecanismului European de Protectie Civila. Ne-a impresionat mobilizarea mediului de afaceri si a societatii civile in sprijinirea demersurilor statului de dotare a rezervei nationale de protectie civila cu patru astfel de unitati. Le multumim tuturor pentru increderea aratata care ne onoreaza si obliga, in egala masura, sa continuam eforturile pentru asigurarea unor ingrijiri de cea mai inalta calitate pacientilor in stare critica”.

“Suntem alaturi de societatea civila si autoritati in demersul lor. Solidaritatea si responsabilitatea sociala sunt esentiale, dar in situatii de criza acestea sunt vitale.  Ne bucuram sa fim parte a unui demers care transforma Romania intr-un pion important in regiune din punctul de vedere al pregatirii protectiei civile pentru interventie in situatii extreme, creand premizele interventiei la nevoie nu doar in Romania ci si in alte tari unde avem operatiuni – Republica Moldova, Bulgaria si Georgia” – Alexey Golovin, director departament juridic si afaceri corporative al KMG International.

„Crucea Rosie Romana si Rompetrol au raspuns apelului lansat de Departamentul pentru Situatii de Urgenta sustinand achizitia unei unitati mobile de terapie intensiva.  Totodata, cu fonduri din cadrul campaniei “Romania Salveaza Romania”, am asigurat dotarea a doua unitati  mobile cu injectomate si stative pentru injectomate. Suntem recunoscatori tuturor donatorilor, persoane fizice sau juridice, care au dat dovada de responsabilitate si solidaritate in aceasta perioada de criza. Vom  ramane in continuare  in prima linie a umanitatii alaturi de cei care au nevoie de ajutorul nostru“, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

WhatsApp Image 2020 06 12 at 13.42.30

Ultimele Stiri

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Anunt angajare manipulant

ANUNȚ ANGAJARE – Manipulant depozit

ANUNȚ ANGAJARE -Manipulant depozit 1 poziție full time Condiții minime: Rezistență la efort fizic Atenție distributivă, capacitate...

Sari la conținut