0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Simulare de cutremur in Resita

Filiala de Cruce Rosie Caras Severin a participat la un amplu exercitiu pentru gestionarea unei situatii de urgenta generata de producerea unui seism. Simularea a fost organizata de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Caras-Severin si a avut ca obiectiv exersarea si mentinerea cooperarii intra- si interinstitutionale si antrenarea tuturor structurilor cu atributii in gestionarea situatiei de urgenta.

Conform scenariului, epicentrul seismului a fost localizat in apropiere de municipiul Resita. Intensitatea cutremurului, estimatat din observatii, a fost destul de puternica. Cutremurul a durat aproximativ 15 secunde si a fost urmat de doua replici de 3,9, respectiv 3,2 grade pe scara Richter, cea mai afectata fiind localitatea Resita. In urma producerii cutremurului s-au inregistrat avarii la retelele de electricitate, apa, canalizare au fost afectate mai multe imobile.

Pentru gestionarea acestei situatii au cooperat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Semenic” al judetului Caras-Severin, Institutia Prefectului – judetul Caras-Severin, Consiliul Judetean Caras-Severin, Primaria Municipiului Resita, Politia Locala a Municipiului Resita, Directia de Sanatate Publica Caras-Severin, Unitatea de Primiri Urgente Resita, Serviciul Judetean de Ambulanta Caras-Severin, Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Resita,Serviciul Salvamont – Salvaspeo Caras-Severin, Inspectoratul de Politie Judetean Caras-Severin, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Caras-Severin, Inspectoratul Judetean in Constructii Caras-Severin, operatori economici – furnizori de utilitati.

 

18317131.17

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut