0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

S-au incheiat lucrarile de renovare si constructie ale grupurilor sanitare in doua scoli din Alba si Vrancea

Elevii Liceului cu program sportiv „Florin Fleseriu”, din Sebes, Alba si cei ai Scolii Primare Sahastru din comuna Nereju, jud. Vrancea sunt cei mai recenti beneficiari ai unor toalete total renovate sau reconstruite in cadrul campaniei „Domestos sustine igiena in scoli”, desfasurata de Domestos in parteneriat cu Crucea Rosie Romana.

Recent a avut loc receptia lucrarii de renovare a toaletei Liceului cu program sportiv „Florin Fleseriu”, din Sebes, Alba, unde sportul si invatatura se imbina in mod fericit, elevii obtinand rezultate bune si foarte bune la Concursurile si Olimpiadele scolare, dar si la examenele nationale.  Scoala are 36 de clase, de la clasa I pana la clasa a XII-a, dar si doua gradinite arondate: Gradinita nr. 4 si Gradinita nr. 6. Totodata, s-au finalizat lucrarile de constructie la Scoala Primara Sahastru din comuna Nereju, judetul Vrancea, care pana de curand avea toaleta in curte, nefiind racordata la reteaua de apa si canalizare. Acum, copiii de gradinita si cei din clasele primare care invata aici au o toaleta moderna in incinta cladirii.

Ambele institutii au fost selectate in cadrul campaniei „Domestos sustine igiena in scoli”, desfasurata de Domestos in parteneriat cu Crucea Rosie Romana, ca raspuns la nevoia imperioasa de acces la toalete moderne si igienizate a elevilor din Romania. Pana acum, zeci de mii de elevi din tara noastra au beneficiat de conditii decente de igiena datorita acestui program.

„Mai ales in mediul rural, conditiile sanitare din scoli si gradinite sunt greu de imaginat. Cum sa-i ceri unui copil sa vina la scoala zilnic, sa fie constiincios si sa invete bine fara a-i se asigura un minimum de confort? Elevii au nevoie sa deprinda regulile de igiena si sa li se ofere mediul propice pentru a le pune in practica. Consider ca fiecare toaleta modernizata sau construita de la zero reprezinta o reusita importanta si ne dorim sa ajutam astfel cat mai multe unitati de invatamant. Pentru Crucea Rosie Romana programele destinate copiilor sunt o prioritate si este o mare bucurie sa le putem oferi un strop de normalitate, astfel incat tanara generatie sa se simta in siguranta si sa vina cu drag la scoala”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Rosii Romane.

„In vreme ce autoritatile si medicii indeamna permanent elevii sa se spele des pe maini cu apa si sapun si sa se dezinfecteze temeinic dupa orele de curs sau dupa ce folosesc toaleta, in multe scoli din tara grupurile sanitare nici macar nu sunt functionale. Nu putem ramane indiferenti la aceasta stare de fapt si ne implicam cu hotarare in demersul de a aduce lucrurile cat mai aproape de normalitate si civilizatie. Dreptul elevilor la toalete moderne este unul elementar”, a declarat Camelia Pop, Brand Manager Domestos & Savo Unilever South Central Europe.

Mii de copii din Romania nu pot folosi in siguranta toaletele scolilor sau gradinitelor in care invata, din cauza stadiului avansat de degradare a acestora si a conditiilor de igiena precare sau inexistente, realitate cu atat mai alarmanta in contextul pandemic pe care il traim cu totii. Campania „Domestos sustine igiena in scoli” are drept obiectiv asigurarea de conditii optime de igiena si siguranta a grupurilor sanitare din scolile din Romania. Astfel, pana acum, sute de scoli beneficiare ale programului s-au bucurat de kituri cu  produse de igienizare si curatenie, precum si de renovarea grupurilor sanitare sau construirea unora noi, acolo unde acestea erau in curte, in stare avansata de degradare.

Copiii nu pot alege. Sa ne unim fortele pentru siguranta lor!
Cei care ne impartasesc viziunea si isi doresc ca elevii sa nu mai suporte insalubritatea, frigul, mizeria sau teama atunci cand au nevoie sa foloseasca toaleta din curtea scolii sau gradinitei lor pot ajuta printr-o donatie direct pe www.crucearosie.ro sau in contul RO61BRDE410SV36413364100, deschis la BRD Agentia Piata Romana. Toate fondurile sunt gestionate de catre Crucea Rosie Romana, la fel si coordonarea procesului de selectie a scolilor si de implementare a lucrarilor. Cei care cunosc o scoala care are nevoie de construirea unei toalete, de renovarea ei sau de produse de curatenie si igienizare, o pot inscrie in programul „Dreptul la toalete” pe www.domestos.ro.

Despre „Domestos sustine igiena in scoli”
Domestos isi propune sa contribuie la cresterea nivelului de constientizare a importantei igienei in randul romanilor in general si al copiilor in special. Demarata in 2015, campania „Domestos sustine igiena in scoli” a ajutat zeci de mii de elevi sa beneficieze de conditii mai bune de igiena in scoli, Domestos donand aproximativ 200,000 de euro pentru construirea de grupuri sanitare, acolo unde erau improvizate in curte, pentru renovarea lor, daca erau degradate, uzate si insalubre, dar si pentru produse de igienizare, curatenie si dezinfectare.

WhatsApp Image 2021 11 04 at 7.10.29 PM2

 

Toaleta liceului Florin Fleeriu din Sebe Alba inainte i dup renovare

DLT nooiembriey

Ultimele Stiri

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Anunt angajare manipulant

ANUNȚ ANGAJARE – Manipulant depozit

ANUNȚ ANGAJARE -Manipulant depozit 1 poziție full time Condiții minime: Rezistență la efort fizic Atenție distributivă, capacitate...

Sari la conținut