0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Proiectul Caravana de Bine prezentat în Parlamentul European

Proiectul Caravana de Bine, inițiat de Crucea Roșie Română, a fost prezentat cu succes în Parlamentul European în cadrul unei mese rotunde organizate de Biroul UE al Crucii Roșii, cu ocazia Săptămânii Europene a Sănătății Publice.
În cadrul evenimentului s-a discutat despre importanța asigurării accesului tuturor la serviciile de sănătate și despre provocările în acest sens.
Raluca Buzea, manager de proiecte de educație pentru sănătate și Alina Gârleanu, coordonator de Sănătate Mintală și Psihosocială, au prezentat proiectul Caravana de Bine, care a avut ca scop oferirea de screening medical gratuit persoanelor vulnerabile din mediul rural. Proiectul a acoperit o gamă largă de specializări medicale, inclusiv medicină generală, medicină internă, pediatrie, oftalmologie, cardiologie și diabetologie.
De la lansarea sa, în mai puțin de doi ani, Caravana de Bine a realizat peste 12 000 de consultații medicale gratuite pentru 4 750 de persoane din 17 comune din România. Acest proiect a reprezentat o oportunitate inestimabilă pentru persoanele vulnerabile din zonele rurale de a avea acces la servicii medicale de calitate.
Crucea Roșie Română mulțumește celor peste 500 de voluntari implicați în proiect, precum și partenerilor proiectului: SanoPass, Perfect Care, Easy Medical, Philips, Clarfon, Sanofi, Lions International, Centrul Medical Emerald, Flanco.
De asemenea,mulțumiri speciale sunt adresate filialelor de Cruce Roșie din județele Buzău, Dâmbovița, Arad, Botoșani, Brăila, Caraș Severin, Mehedinți, Olt, Ialomița, Covasna, Giurgiu, Vrancea, Teleorman, Bacău, Bihor, Suceava și Brașov.
 
Proiectul Caravana de Bine a pornit cu sprijinul IFRC- USAID în anul 2021 și acum este continuat și dezvoltat substanțial cu sprijinul Crucii Roșii Franceze.

Prezentare Caravana de Bine in Parlamentul European 2Prezentare Caravana de Bine in Parlamentul European 3Prezentare Caravana de Bine in Parlamentul European 2Prezentare Caravana de Bine in Parlamentul European 1
 

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut