0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

O nouă misiune de ajutor umanitar pentru Ucraina.Trei tiruri ale Crucii Roșii Române au plecat în această dimineață din București cu kituri de dormit în valoare de peste 300 000 de euro

În această dimineață a plecat către Ucraina în regiunea Uzhhorod, convoiul umanitar al Crucii Roșii Române pentru a aduce noi ajutoare, solicitate de Crucea Roșie ucraineană în special pentru a face față crizei de energie electrică și frigului.

A trecut aproape un an de zile de la intensificarea conflictului armat din Ucraina.  În acest timp,  milioane de oameni au fost forțați să își părăsească casele și să lase totul în urmă. Crucea Roșie Română a oferit sprijin continuu refugiaților din Ucraina, nu doar ajutându-i să înceapă o nouă etapă a vieții lor în țara noastră, dar și prin materiale de strictă necesitate trimise în Ucraina.

Marți, 10 ianuarie, trei tiruri cu câte 483 de pachete (kituri) de dormit în valoare de 305 000 euro au pleacat din depozitul Crucii Roșii Române, pus la dispoziție gratuit de catre CTPark, către depozitul Crucii Roșii Ucrainene din Uzhhorod. De aici, materialele umanitare vor fi distribuite în locurile cu cel mai mare deficit de electricitate, acolo unde oamenii suferă de frig.

Un kit de dormit are o valoare de 208 euro și conține: un pat pliant, o saltea, o lenjerie de pat, o pernă, o pătură și 2 prosoape. Achiziția materialelor a fost posibilă prin donația UiPath Foundation în valoare de 50000 euro și donația Infineon Technologies Romania în valoare de 9000 euro. Diferența de aproximativ 246000 de euro provine din fonduri primite de Crucea Roșie Română în cadrul campaniei ‘’Umanitatea nu are granițe’’, desfășurată de în anul 2022.

„Tragicul conflict care afectează teritoriul ucrainean de aproape un an de zile, a făcut ca, începând din februarie 2022, Crucea Roșie Română să joace un rol important în numeroase misiuni umanitare: de la trimiterea periodică a convoaielor cu ajutoare umanitare, la asigurarea strictului necesar pentru refugiații ucraineni în Romania. În contextul frigului și al crizei energetice, nu puteam să nu fim din nou prezenți, răspunzând prompt la apelul organizației noastre surori din Ucraina”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

De la începutul conflictului, Crucea Roșie Română a trimis peste 150 de tiruri cu materiale umanitare în Ucraina, livrând astfel peste 3300 tone de produse de strictă necesitate către populația afectată de război. În perioada următoare, pregătim și alte transporturi umanitare pentru Ucraina pentru a ajuta cât mai mulți cetățeni ucraineni.

Ultimele Stiri

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Anunt angajare manipulant

ANUNȚ ANGAJARE – Manipulant depozit

ANUNȚ ANGAJARE -Manipulant depozit 1 poziție full time Condiții minime: Rezistență la efort fizic Atenție distributivă, capacitate...

Sari la conținut