0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

O fetita din Bacau este pe lista castigatorilor competitiei internationale de desene My Bright Smile™

Alecsia-Maria Popa, o fetita de 9 ani din Bacau, este unul dintre castigatorii concursului international de desene My Bright Smile™. Decizia a fost luata de un juriu din New York.
Competitia My Bright Smile™ a devenit deja traditie in Programul Scolar Colgate. Copiii cu varste cuprinse intre 6 si 9 ani pot participa la concursul international cu desene inspirate din lectiile de igiena a dintilor din cadrul programului. Anual, cele mai bune 12 desene din intreaga lume sunt premiate si selectate pentru a fi incluse in calendarul global Colgate „My Bright Smile™”, iar in 2020, Alecsia este printre premianti.
Alecsia-Maria Popa (9 ani) este eleva la Scoala Gimnaziala „Nicu Enea” din Bacau si este fericita ca desenul ei din concurs a fost atat de apreciat. „Cand voi fi mare, vreau sa ma fac designer vestimentar. Imi place foarte mult sa desenez si sa ma spal pe dinti”, spune Alecsia.
„Informatiile despre ingrijirea dintilor au fost transpuse in adevarate opere de arta in cadrul Programului Scolar Colgate. Este bine ca cei mici sa invete in scoala cat mai devreme cum sa aiba grija de dintii lor pentru ca aceasta preocupare le asigura o buna stare de sanatate.”, spune si Maria Condrea, invatator, Scoala Gimnaziala „Nicu Enea” din Bacau.

Reusita Alecsiei a fost recompensata cu bursa Colgate Bright Smiles, Bright Futures®, in valoare de 250 de dolari, iar clasa din care face parte a primit o bursa in valoare de 500 de dolari.
Anul acesta, 200.000 de copii din 14 judete invata cum sa aiba o dantura sanatoasa
Programul Scolar Colgate ajunge anul acesta in clasele a 200.000 de copii din 14 judete: Arad, Braila, Bucuresti (sectoarele 1, 2, 3 si 5), Constanta, Dolj, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Maramures, Mehedinti, Olt, Prahova, Satu Mare si Tulcea. Cei mici invata de la voluntarii Crucii Rosii Romane cum sa aiba o dantura sanatoasa prin:
–    periajul dintilor de cel putin doua ori pe zi timp de doua minute,
–    schimbarea periutei de dinti la fiecare trei luni,
–    vizite periodice, de doua ori pe an, la medicul stomatolog,
–    adoptarea unui stil de viata echilibrat.
Toate lectiile sunt interactive, iar informatiile sunt transmise pe intelesul copiilor prin cantece, jocuri si prin filmul educational de animatie „Doctorul Maseluta si supereroii dintilor sanatosi”. La finalul fiecarei lectii, copiii si parintii primesc din partea Colgate Romania produse pentru igiena lor dentara, un pliant cu sfaturi, precum si un calendar in care sa noteze zilnic faptul ca echipa parinte-copil s-a spalat pe dinti.

Din anul 2015, programul se desfasoara in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania – cu sprijinul careia sunt identificate scoli primare din intreaga tara – si cu sprijinul Asociatiei Nationale de Stomatologie Pediatrica din Romania.

6 milioane de zambete sanatoase in 27 de ani de Program Scolar Colgate
Din 1993, de la lansarea Programului Scolar Colgate, peste 6.000.000 de elevi din clasele 0-IV au beneficiat de consiliere si produse de ingrijire pentru o igiena orala corecta. Derulat in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania si cu scoli primare din intreaga tara, Programul Scolar Colgate a ajuns in acest an la cea de-a 27-a editie.
Programul Scolar Colgate este parte integranta a initiativei globale Colgate Bright Smiles, Bright Futures™. Peste 50 de milioane de copii din 80 de tari au beneficiat de educatie privind igiena orala si produse de ingrijire adecvate de la initierea programului in 1991, la nivel global.

Despre igiena orala si problemele dentare
Aproape toti adultii si 60-90% dintre copiii din intreaga lume sufera de probleme dentare, potrivit statisticilor oferite de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Doar 26% dintre romani merg la medicul stomatolog de cel putin doua ori pe an. Mai mult, studiile arata ca, in medie, un roman consuma un tub si jumatate de pasta de dinti intr-un an si schimba periuta de dinti doar o data la 15 luni.
Cele mai frecvente probleme dentare sunt cariile si boala parodontala (boala gingiilor), acestea fiind si cauze majore ale pierderii dintilor. Exista multi factori de risc asociati sanatatii orale, inclusiv alimentatia nesanatoasa, consumul de tutun, consumul de alcool, igiena orala deficitara si factorii sociali determinanti.
Mai multe informatii sunt disponibile online pe site-ul www.programscolarcolgate.ro. Tot aici, parintii se pot inscrie in campania „Zambeste pentru viitor” si pot urmari cinci webinare prezentate de medici stomatologi pediatri si ortodonti.

Despre Colgate-Palmolive
Colgate-Palmolive este liderul mondial in ingrijirea orala, cu scopul de a imbunatati sanatatea orala in lumea intreaga. Compania are branduri de top in categorii de paste de dinti si periute de dinti in diferite parti ale lumii, branduri recunoscute pe plan international: Colgate®, Colgate Total®, Maximum Cavity Protection plus Sugar Acid Neutraliser ™, Sensitive Pro-Relief ™, Max White One®, Elmex® , Meridol® si Duraphat®. Dezvoltarea cu succes a Colgate-Palmolive continua prin lansarea de produse inovatoare si un angajament puternic fata de dentisti, pacienti si comunitatile lor. Colgate-Palmolive Romania se implica activ si investeste anual intr-o serie de programe educationale adresate publicului larg, in care sunt implicate mediile universitare si profesionale medicale, toate avand ca scop imbunatatirea parametrilor sanatatii orale pentru populatia din Romania.
Pentru mai multe informatii despre proiectele si produsele Colgate®, vizitati website-ul companiei www.colgate.ro iar pentru informatii specializate accesati www.colgateprofessional.ro.
Pentru a afla mai multe despre Programul Scolar Colgate, dedicat sanatatii orale – Bright Smiles, Bright Futures® – va rugam sa vizitati http://www.programscolarcolgate.ro.

https://www.youtube.com/watch?v=-cOaJABPPjs

 

Ultimele Stiri

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Anunt angajare manipulant

ANUNȚ ANGAJARE – Manipulant depozit

ANUNȚ ANGAJARE -Manipulant depozit 1 poziție full time Condiții minime: Rezistență la efort fizic Atenție distributivă, capacitate...

Sari la conținut