0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Sanofi Romania si Crucea Rosie Romana si-au unit fortele pentru 1.500 de copii si varstnici, din 13 judete

Pentru al doilea an consecutiv, Sanofi Romania si Crucea Rosie Romana si-au unit eforturile si in luna decembrie au dezvoltat un proiect de implicare sociala prin intermediul caruia aproximativ 1.500 de copii si persoane varstnice, din 13 judete, au primit sprijin material semnificativ. Suplimentar ajutorului material, campania, intitulata sugestiv „Ce mai faci?”, a avut si o componenta puternica de voluntariat. Astfel, angajatii Sanofi Romania s-au alaturat voluntarilor Crucii Rosii si au daruit de Craciun poate cel mai valoros cadou: atentia si grija lor.
Proiectul a avut doua directii principale de actiune:

  • Empowering local communities – sprijin pentru comunitatile locale. Cu ajutorul Crucii Rosii Romane au fost identificate nevoi reale in randul grupurilor de persoane defavorizate din 12 orase, printre care: lemne pentru incalzire, imbracaminte si incaltaminte de iarna pentru copiii care merg zilnic pe jos la scoala din satul invecinat, o masa calda de Craciun si cadouri sub brad sau echipamente IT pentru o scoala dintr-o comunitate foarte saraca. Pentru a putea acoperi aceste nevoi, Sanofi a oferit un suport financiar de 15.000 euro. Judetele incluse in proiect au fost: Iasi, Timis, Dolj, Constanta, Brasov, Galati, Bihor, Vrancea, Mures, Sibiu, Bacau si Cluj. 
  • Empowering volunteering – sustinerea si incurajarea voluntariatului. Alaturi de voluntarii Crucii Rosii Romane, angajatii Sanofi Romania au devenit voluntari la randul lor. Au mers in vizita la centre sociale din tara, au stat de vorba cu batrani singuri si le-au dus daruri copiilor din centre comunitare la serbarea de final de an. In Bucuresti, s-au implicat in programul Banca de Alimente, promovand actiunea si contribuind astfel la colectarea a peste 600 de kg de alimente greu perisabile, precum si haine si jucarii.

„Din pacate, sunt copii in Romania care se culca flamanzi, care invata in intuneric, sunt parinti care renunta sa-si trimita copiii la scoala pentru ca nu au cu ce sa ii imbrace, sunt scoli care nu au lemne pentru incalzirea salilor de clasa in sezonul rece. Prin toate proiectele si parteneriatele noastre, incercam sa ajungem acolo unde este cea mai mare nevoie de ajutor. Multumim Sanofi pentru ca s-a alaturat luptei noastre cu saracia si a oferit speranta pentru 1.500 de persoane nevoiase.” – Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

„Din perspectiva noastra, viata este o calatorie, cu suisuri si coborasuri, cu provocari mai mici sau mai mari. Tocmai de aceea conteaza foarte mult cine iti este alaturi in aceasta calatorie. Iar Sanofi isi doreste sa fie un partener care aduce valoare, care intelege si ajuta persoanele care se confrunta cu diferite probleme de sanatate si/sau sociale. Este o misiune pe care o definim prin doua cuvinte: Empowering Life! Si ne bucuram ca am gasit in Crucea Rosie un partener cu aceeasi misiune, alaturi de care am construit un proiect de impact si diferit. Nu ne-am oprit doar la suportul financiar, ci, pornind de la o intrebare simpla, dar bogata in semnificatii, cum este „Ce mai faci?”, am descoperit povesti si oameni cu diverse nevoi, am identificat situatii sociale in care ajutorul nostru – individual si colectiv – sa aduca o schimbare in mai bine si cat mai multe raspunsuri pozitive la aceasta intrebare.” – Camelia Nitu, Communication Head Sanofi Romania.
In 2016, compania a asigurat o sponsorizare de 11.000 euro pentru 19 centre sociale din Sibiu, implicand peste 300 de angajati ca voluntari in proiectul „Mos Craciun pentru o zi”.

Despre Sanofi
Misiunea Sanofi este sa fie alaturi de persoanele care se confrunta cu probleme de sanatate. Suntem o companie biofarmaceutica globala dedicata sanatatii umane. Prevenim afectiuni cu ajutorul vaccinurilor si punem la dispozitie tratamente inovatoare. Suntem alaturi de cei care sufera de boli rare, dar si langa milioanele de oameni care au o boala cronica.
Cu ajutorul a peste 100.000 de angajati in 100 de tari, Sanofi transforma inovatia stiintifica in solutii pentru sanatate peste tot in lume.
Pentru mai multe informatii despre „Empowering Life” si pentru exemple de cum raspunde Sanofi problemelor de sanatate din intreaga lume, accesati www.sanofi-empowering-life.com.

Despre Sanofi Romania
Sanofi Romania este lider al industriei farmaceutice locale, cu o prezenta puternica in sectoarele: medicamente inovatoare, vaccinuri, produse OTC (fara prescriptie medicala) si medicamente generice. Portofoliul complex acopera importante arii terapeutice: diabet, boli cardiovasculare, boli rare, scleroza multipla, oncologie, imunologie, raspunzand nevoilor pacientilor din Romania. Zi de zi, peste 700 de angajati se implica in imbunatatirea vietii populatiei.

 

 

Ultimele Stiri

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Anunt angajare manipulant

ANUNȚ ANGAJARE – Manipulant depozit

ANUNȚ ANGAJARE -Manipulant depozit 1 poziție full time Condiții minime: Rezistență la efort fizic Atenție distributivă, capacitate...

Sari la conținut