MSD Romania continua sa se implice in actiuni de combatere a pandemiei de COVID‑19 si sustine sistemul medical si eroii din spatele mastilor cu o donatie de 500.000 lei catre Crucea Rosie Romana.
Donatia va putea fi folosita pentru achizitia de echipamente medicale pentru spitalele din linia intai, echipamente de protectie pentru cadrele medicale din aceste unitati si din institutele de oncologie din tara, pentru medici de familie, precum si pentru voluntari ai Crucii Rosii Romane. Astfel o parte din fonduri va fi alocata pentru achizitia de aparatura si kituri de secventiere a SARS-CoV-2, kituri pentru teste rapide IgG/IgM COVID-19, atat pentru spitalele COVID‑19, cat si pentru unitatile spitalicesti care trateaza pacienti oncologici. De asemenea, va fi dotata cu aparatura medicala unitatea mobila ATI achizitionata de Crucea Rosie Romana.
Prima linie de actiune a companiei MSD Romania, ca raspuns la impactul negativ al pandemiei de Covid-19 asupra accesului pacientilor la servicii medicale si tratament, a fost reprezentata de sustinerea platformelor de comunicare si suport dezvoltate de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) si Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) – proiect in dezvoltare. Aceste initiative ofera pacientilor informatii esentiale, menite sa-i ajute sa se protejeze si sa navigheze prin schimbarile din sistemul de sanatate in aceasta perioada dificila. Valoare totala a acestui sprijin financiar se ridica la 140,000 RON.
„Protejarea personalului medical si a pacientilor, precum si sustinerea sistemelor de sanatate sunt prioritare in aceasta perioada in care cu totii suntem pusi la grea incercare. Prin aceaste donatii ne alaturam actiunilor autoritatilor, societatii civile si mediului de business – o intreaga retea nationala de solidaritate si implicare, intrucat doar impreuna vom reusi sa combatem pandemia si consecintele sale. Pericolul reprezentat de pandemia de COVID‑19 va fi activ in comunitatile nostre pentru o perioada mai lunga de timp, din acest motiv este nevoie in continuare de ajutor in aceasta lupta. Nu este pentru prima data cand prin unitate infruntam si solutionam probleme complexe de sanatate publica. In cei 25 de ani de prezenta locala, MSD Romania a fost parte a unor modele interventionale de succes, alaturi de cei care, si atunci si acum, sunt in tot prima linie: profesionistii din domeniul sanatatii. Lor si tuturor eroilor nestiuti care salveaza vieti si care fac posibila functionarea sistemului de sanatate in lupta cu pandemia, le suntem extrem de recunoscatori”, a spus Nicolas Renard, Director General al MSD Romania.
„Inca de la debutul epidemiei de COVID‑19 in Romania, Crucea Rosie Romana si voluntarii sai au fost in prima linie a asistentei umanitare. Am raspuns nevoilor stringente cu care se confrunta sistemul de sanatate si cadrele medicale, cu ajutorul companiilor si cetatenilor care au dat dovata de solidaritate si mai ales de incredere in puterea de actiune a organizatiei noastre, le multumim si speram sa fie in continuare alaturi de noi. Le multumesc de asemenea miilor de voluntari ai Crucii Rosii care au facut posibil ca echipamentele medicale sa ajunga acolo unde este nevoie de ele. Ei sunt o parte dintre eroii nestiuti din spatele mastilor”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Presedintele Directorul Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.
Intreaga donatie face parte din masurile regionale si globale ale MSD de sprijinire a eforturilor menite sa combata efectele pandemiei COVID-19. Pe langa asigurarea continuitatii in furnizarea medicamentelor si vaccinurilor din portofoliul MSD, precum si continuarea desfasurarii studiilor clinice, compania se concentreaza in a-si pune expertiza stiintifica in slujba dezvoltarii de medicamente antivirale si sustinerea furnizorilor de servicii medicale si a comunitatilor sale.
„Pe tot parcursul acestei crize de sanatate publica, profesionstii din domeniul sanatatii din regiunea Balcanilor s-au mobilizat extraordinar, actionand cu mult curaj in conditii fara precedent. Prin determinarea acestora de a limita pierderea de vieti omenesti, cu sustinerea autoritatile nationale, sistemele de sanatate din regiune si-au dovedit capacitatea a raspunde rapid la provocarile ridicate de pandemie. La nivel regional, MSD a sprijinit in mod activ comunitatile prin donatii de produse, echipamente personale de protectie (PPE) si programe de suport pentru organizatiile de pacienti”, afirma Branimir Brankov, Managing Director MSD Balkans.
Recunoscand necesitatea unor resurse profesionale suplimentare in domeniul sanatatii, incluzand medici, asistenti medicali si tehnicieni de laborator medical pentru a ajuta in regiunile in care se raspandeste SARS-CoV-2, MSD Balkans a implementat un program care sa permita angajatilor cu pregatire medicala sa devina voluntari pentru a-si ajuta comunitatile, salariul de baza fiind in continuarea asigurat de companie.
La nivel global, MSD a contribuit sau a angajat mai mult de 30 milioane de dolari in eforturile de combatere a COVID-19 pana in prezent. Prin MSD for Mothers, initiativa globala a companiei de reducere a mortalitatii materne, MSD va oferi 3 milioane de dolari pentru a ajuta sistemele de sanatate sa raspunda mai bine in aceasta perioada nevoilor femeilor insarcinate inainte, in timpul si dupa nastere.
Despre MSD
De peste un secol, MSD este lider al industriei farmaceutice la nivel mondial, descoperind medicamente si vaccinuri pentru multe dintre cele mai dificil de tratat boli ale lumii. Prin medicamentele noastre pe baza de prescriptie, vaccinuri, terapii biologice si produse pentru sanatatea animalelor, colaboram cu clientii nostri si operam in peste 140 de tari pentru a furniza solutii inovatoare. In plus, ne dovedim angajamentul fata de imbunatatirea accesului la servicii medicale prin politici, programe si parteneriate cuprinzatoare. Astazi, MSD continua sa se afle in avangarda cercetarii, contribuind la progresul in prevenirea si tratarea bolilor care ameninta oamenii si comunitatile din intreaga lume, incluzand aici cancerul, bolile cardiometabolice, tot mai numeroasele zoonoze, boala Alzheimer si bolile infectioase, intre care HIV si Ebola. Pentru mai multe informatii, vizitati www.msd.com.