0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

MESAJUL PRESEDINTELUI CRUCII ROSII ROMANE PRIVITOR LA CORONAVIRUS

În aceste momente îngrijorătoare pentru fiecare dintre noi si pentru familiile noastre, Crucea Rosie Romană este în colaborare permanentă cu autoritățile centrale si locale si oferă sprijin logistic, uman si material pentru a consolida răspunsul țării noastre la amenințarea cu noul coronavirus (COVID-19).

Crucea Rosie Romană desfăsoară o campanie națională de informare a populației pentru limitarea răspandirii pe teritoriul Romaniei a noului coronavirus. Grație voluntarilor nostri, materialele de informare au ajuns în mediul urban si în mediul rural, iar campania se desfăsoară de asemenea online. Mulțumesc miilor de voluntari ai Crucii Rosii, de care sunt foarte mandră.

În paralel, am făcut demersuri către donatori si parteneri, pentru ca produsele de igienă să ajungă la un număr cat mai mare de persoane sau instituții în nevoie. Ne bucurăm de răspunsul prompt al partenerilor nostri.

Asistăm populația aflată în autoizolare sau izolare, prin asigurarea pachetelor de alimente de bază si pachetelor de igienă, conform normelor si standardelor Crucii Rosii Romane pentru situații de urgență.

Printr-un efort comun, zilele acestea, un milion de măsti sanitare vor ajunge în țară si vor fi distribuite de Crucea Rosie Romană instituțiilor publice, scolilor, centrelor de plasament, căminelor de bătrani si în spațiile cu mari aglomerări de persoane.

Cu toții suntem tulburați de răspandirea galopantă a acestei afecțiuni, necunoscute pană acum. Dar îndemn pe cetățenii nostri la calm si rațiune. În aceste momente, este nevoie să dăm dovadă de grijă față de aproapele nostru, să fim responsabili si, mai ales, să respectăm sfaturile medicale ale autorităților competente. Împreună, suntem o forță capabilă să învingă această amenințare la adresa sănătății noastre.

Majestatea Sa Margareta a Romaniei
Presedintele Societății Naționale de Cruce Rosie

12 martie 2020

Ultimele Stiri

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Anunt angajare manipulant

ANUNȚ ANGAJARE – Manipulant depozit

ANUNȚ ANGAJARE -Manipulant depozit 1 poziție full time Condiții minime: Rezistență la efort fizic Atenție distributivă, capacitate...

Sari la conținut