0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Liceul cu program sportiv din Botosani castiga Dreptul la toalete!

Cand elevii se vor intoarce in banci, e important ca acestia sa aiba toate conditiile necesare pentru a fi in siguranta si a veni cu placere la scoala. Igiena are un rol primordial, cu atat mai mult in contextul actual, iar in Romania anului 2020 nu ar trebui sa existe scoli care au toaletele in curte, care au grupuri sanitare fara alimentare la apa curenta, cu obiecte sanitare defecte sau deteriorate.

Cu aceasta viziune, Domestos, in parteneriat cu Crucea Rosie Romana, continua demersurile incepute in campania ”Domestos sustine igiena in scoli” si trece la o noua etapa de selectie. Astfel, dintre cele 88 de scoli inscrise pentru renovarea toaletelor, Crucea Rosie Romana a ales ca Liceul cu program sportiv din Botosani sa beneficieze de modernizarea grupurilor sanitare. Institutia de invatamant a fost data in folosinta in anul 1995 si gazduieste, in prezent, 870 de copii repartizati in 38 de clase, de la clasa 0 pana la ultimul an de liceu. Elevii liceului au cucerit aproape 2,000 de medalii in competitii sportive nationale si internationale, iar peste 150 de sportivi crescuti in acest liceu au jucat sub culorile Romaniei in loturi nationale de juniori.

„Siguranta elevilor nostri este o chestiune care ne preocupa constant. Din acest motiv ne-am inscris in acest proiect si suntem bucurosi ca unitatea scolara va beneficia de renovarea grupurilor sanitare. Este un pas esential pe masura ce ne apropiem de momentul in care copiii se vor reintoarce la cursuri: ii vom putea intampina in conditii optime.” – a declarat dl. prof. Ioan Hunca, directorul Liceului cu program sportiv Botosani.

In plus, 25 de unitati de invatamant din intreaga tara vor beneficia de kituri cu produse de dezinfectare si igienizare oferite de Domestos. Lista completa, cat si regulamentul programului, pot fi gasite pe www.domestos.ro si pe site-ul www.crucearosie.ro, pagina dedicata campaniei.

„Ne pasa de viitorul elevilor din Romania si ne dorim ca intoarcerea lor la scoala sa  se realizeze in siguranta, din punct de vedere igienic, fara nicio exceptie. In 2020, inca mai exista  scoli cu toalete in curte, unde elevii sunt fortati sa iasa in frig si le este refuzat dreptul la decenta si igiena. Prin eforturile noastre ne dorim sa ne putem mandri cu o Romanie in care toti elevii au acces la toalete curate. De aceea, de peste 5 ani sustinem unitatile de invatamant si igiena in scoli. Acum, cu atat mai mult, in contextul COVID-19, eforturile noastre sunt concentrate pentru asigurarea de conditii optime de igiena si siguranta a copiilor”, a declarat Camelia Pop, Brand Manager Domestos & Savo Unilever South Central Europe.

„Analizam periodic inscrierile primite in campanie si nu ne este usor sa alegem o singura scoala pe trimestru care beneficiaza de construirea sau renovarea grupurilor sanitare. E trist si ingrijorator ca sunt atat de multe scoli cu igiena precara in Romania si ca inca ne confruntam cu situatii unde exista toalete in curtea scolii. Continuati sa ne semnalati problemele scolilor pe care le cunoasteti si inscrieti-le in campanie pentru a oferi copiilor dreptul la toalete curate!”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Rosii Romane.

Inscrierile in campania ”Domestos sustine igiena in scoli” continua pe site-ul campaniei pentru toate cele 3 categorii din concurs – construirea unui grup sanitar, acolo unde acesta este in curte, renovarea si modernizarea toaletelor sau acces la kituri de produse necesare pentru intretinere, curatare si igienizare, atat de importante in general, dar cu atat mai mult in contextul riscului de imbolnavire de COVID-19. Pana in prezent, au fost facute 356 de inscrieri valide in toate cele 3 categorii.

Despre „Domestos sustine igiena in scoli”

In fiecare an, Domestos isi propune sa contribuie la imbunatatirea conditiilor de igiena din scolile din Romania, dar si la cresterea nivelului de constientizare a importantei igienei in randul populatiei. Din 2015 si pana in prezent, peste 50,000 de copii au beneficiat de conditii mai bune in unitatile sanitare, iar Domestos a donat fonduri de peste 110.000 euro pentru renovarea toaletelor din scolile si gradinitele din Romania, precum si produse Domestos pentru igienizarea acestora.

Dreptul la toalete25daf44365006e 1571767350 05daf442fe9b99 1571767343 0

 

UNITATEA DE INVAȚAMANT CU TOALETĂ ÎN INTERIORUL CLĂDIRII, DAR CU CONDIȚII DE IGIENĂ PRECARE – CARE VA BENEFICIA DE RENOVARE – ETAPA IULIE 2020

 

NR.CRT.

UNITATEA DE INVAȚAMANT

JUDEȚUL

LOCALITATEA

1

LICEUL CU PROGRAM SPORTIV

BOTOȘANI

BOTOȘANI

 

UNITAȚI DE INVAȚAMANT CARE AU FOST SELECTATE PENTRU PRIMIREA DE PRODUSE DE IGIENA PENTRU MENȚINEREA CURAȚENIEI SI IGIENIZARII TOALETELOR – ETAPA IULIE 2020

 

NR.CRT.

UNITATEA DE INVAȚAMANT

JUDEȚUL

LOCALITATEA

1

ȘCOALA GIMNAZIALĂ FARAU

ALBA

FARAU

2

ȘCOALA PRIMARĂ BUGHEA

ARGEȘ

BUGHEA DE SUS

3

ȘCOALA PRIMARA NR. 2 STANCESTI

BOTOȘANI

STÂNCEȘTI

4

ȘCOALA GIMNAZIALA BERTESTII DE JOS

BRĂILA

BERTEȘTII DE JOS

5

GRADINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 7 BRAȘOV

BRAȘOV

BRASOV

6

LICEUL TEHNOLOGIC ECONOMIC „ELINA MATEI BASARAB”

BUZĂU

RÂMNICU SĂRAT

7

ȘCOALA PRIMARA NR.2 PROZANIC

CĂLĂRAŞI

VASILAŢI

8

COLEGIUL NATIONAL DIACONOVICI TIETZ

CARAŞ-SEVERIN

REŞIŢA

9

ȘCOALA GIMNAZIALĂ “LIA MANOLIU” CORNEȘTI

CLUJ

CORNEȘTI

10

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 6 „NICOLAE TITULESCU” CONSTANȚA

CONSTANȚA

CONSTANȚA

11

ȘCOALA GIMNAZIALĂ „BÁLINT GÁBOR” CĂTĂLINA

COVASNA

CATALINA

12

ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MATEI GR. VLĂDEANU” CÂNDEȘTI-VALE

DÂMBOVIŢA

CÂNDEŞTI-VALE

13

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 CREȚEȘTI

ILFOV

CREȚEȘTI

14

ȘCOALA GIMNAZIALĂ SARASĂU

MARAMUREȘ

SARASĂU

15

CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ NR 3 REGHIN

MUREȘ

REGHIN

16

ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAI EMINESCU”, MUNICIPIUL ROMAN

NEAMȚ

ROMAN

17

GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.7 SLATINA

OLT

SLATINA

18

ȘCOALA GIMNAZIALĂ „GHEORGHE LAZĂR” ZALĂU

SĂLAJ

ZALĂU

19

ȘCOALA GIMNAZIALĂ HOGHILAG

SIBIU

HOGHILAG

20

ȘCOALA GIMNAZIALĂ „STEFAN CEL MARE” CÂRLIBABA

SUCEAVA

CÂRLIBABA

21

ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ANISOARA ODEANU” LUGOJ

TIMIŞ

LUGOJ

22

ȘCOALA GIMNAZIALĂ LIEBLING

TIMIŞ

LIEBLING

23

GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 2 TULCEA

TULCEA

TULCEA

24

ȘCOALA GIMNAZIALĂ „VASILE IFTIMESCU” VALEA SARII

VRANCEA

VALEA SĂRII

25

ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MARESAL ALEXANDRU AVERESCU” ADJUD

VRANCEA

ADJUD

Ultimele Stiri

SummerChoir 2024 vizual (1)

SummerChoir la Ateneul Român, concert caritabil de muzică corală în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române

Soliști de renume la nivel internațional se reunesc sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din București sub...

varstnici valea plopului

„Acasă” după 812 zile. 40 de vârstnici, majoritatea bolnavi, s-au întors în Ucraina cu ajutorul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română a facilitat repatrierea a 40 de cetățeni ucraineni, după 812 zile petrecute în România...

Camelia Sucu ziua crucii rosii romane 4 iulie

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române – Mesajul președintelui Camelia Șucu

Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 148 de ani de activitate în...

rompetrol 1

Rompetrol pune în mișcare Crucea Roșie Română

Rompetrol este partenerul de mobilitate al Crucii Roșii Române. În această calitate, compania va furniza carburantul necesar...

Sari la conținut